Nadal och Djokovic försvarar ryssarna

TT-AP

Uppdaterad 2022-05-02 | Publicerad 2022-05-01

Tennisgiganterna Rafael Nadal och Novak Djokovic är överens. De anser att Wimbledon agerat orättvist när de stänger ute ryssar och belarusier från grand slam-turneringen.

– Jag tycker synd om spelarna, mina kollegor. Det var Wimbledon som tog beslutet, regeringen (den brittiska) tvingade dem inte, säger spanjoren Nadal i samband med ATP-turneringen i Madrid.

– Vi får se vad som händer de kommande veckorna, om spelarna tar något beslut av något slag.

Kanske menar Nadal att spelarna kommer att överklaga beslutet, som också kritiseras av världsettan Novak Djokovic.

Serben jämför situationen med vad han själv upplevde i januari då han stoppades från spel i Australian Open på grund av att han inte var vaccinerad för covid-19.

– Det är inte samma sak, men jag gick igenom något liknande och det är frustrerande att veta att du inte får spela, säger han.

– Jag står fast vid min ståndpunkt, och stödjer inte Wimbledons beslut. Det är inte rättvist.

Ryska och belarusiska spelare stoppas på grund av Rysslands invasion av Ukraina med stöd av Belarus. Spelare som stoppas är bland annat den regerande US Open-mästaren Daniil Medvedev, Andrej Rublov och Franska mästerskapen-finalisten Anastasia Pavljutenkova – samt belarusiskan Victoria Azarenka.

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.