Otäcka scener inför supermötet – fördes till sjukhus efter knocken

Lenin Castillo knockas brutalt av Callum Smith.
Lenin Castillo knockas brutalt av Callum Smith.

Obehagliga scener utspelades sig på Tottenham Hotspur Stadium.

Boxaren Lenin Castillo knockades så brutalt att han föll till marken med skakningar och fick föras till sjukhus.

Sent i kväll avgörs fajten mellan Anthony Joshua och Oleksandr Usyk, supermötet som handlar om de fyra världsmästarbältena; WBA:s supervärldsmästartitel samt IBF:s, WBO:s och IBO:s tungviktstitlar.

I bakgrunden av superfajten på Tottenham Hotspur Stadium, tidigare under kvällen, möttes Lenin Castillo från Dominikanska Republiken och engelsmannen Callum Smith i en match i lätt tungvikt.

Den avslutades dock med en brutal knock redan i andra ronsen och otäcka scener.

”Aldrig kul att se”

Castillo föll till marken med skakningar i benen och behövde långvarig medicinsk behandling i ringen, innan han fördes till sjukhus.

En stund senare meddelade dock evenemangspromotorn, Eddie Hearn, på Twitter att Castillo är vid medvetande och kontaktbar.

– Det är aldrig roligt att se sånt där, särskilt inte när man själv är involverad, kommenterar Smith efter matchen enligt brittiska medier.

Han fortsätter:

– Jag fick höra att han är vid medvetande och allt verkar okej. Men, nä, det är aldrig kul att se. Även om man alltid vill vinna så vill man aldrig vinna på det sättet.

Lenin Castillo blir liggandes.
Lenin Castillo blir liggandes.
Castillo förs till sjukhus,
Castillo förs till sjukhus,
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN