Besvikelse i Skuru efter finalförlusten

Sävehof är svenska mästare i handboll.

Efter finalförlusten är Skurus Daniela de Jong besviken.

– Nu känns det bara tungt, säger hon.

Efter en turbulent finalmatch i måndags hade IK Sävehof chansen att säkra sitt 15:e SM-guld i kväll.

Skuru hade länge ledningen under matchens första halvlek, men Sävehof lyckades komma tillbaka innan pausvilan. Matchen slutade till sist 22–30 till Sävehofs favör, och SM-guldet var därmed ett faktum.

Tungt för Skuru och Elin Hansson, som var märkbart berörd när hon intervjuades av C More efter finalen.

– Det är såklart jättetufft. Jag är mest ledsen nu, inte bara för att vi förlorar, men också för att det är vår sista match för säsongen. Jag är jättestolt över hela laget och tränarna, vi gör det här tillsammans. Men det räckte inte hela vägen, säger hon med en sprucken röst och fortsätter:

”Vi ska kunna gå rakryggade härifrån”

– Det är såklart att vi hade kunnat göra det mycket bättre, men jag tycker vi visade att vi verkligen ger allt. Vi visar i många matcher att vi inte ger upp. Jag tycker att vi ska kunna gå rakryggade härifrån.

Liksom Elin Hansson gjorde Daniela de Jong sin sista match i Skuru för den här gången. De båda lämnar nu klubben för utlandsspel.

– Nu känns det bara tungt och jävligt tråkigt. Vi orkade inte hålla uppe det vi hade i första halvlek. Just nu kan jag inte se tillbaka på säsongen med glädje, men landar jag lite så kanske jag kan göra det.

I framtiden, kommer du att ta på dig Skurutröjan igen?

– Ja men det tror jag och förhoppningsvis vinna ett SM-guld till, säger de Jong som har ett SM-guld med Skuru sedan tidigare.

Elin Hansson.
Elin Hansson.
 Daniela de Jong deppar.
Daniela de Jong deppar.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.