Domarattack i juniormatch: ”Det grövsta jag sett”

Det spårade ur fullständigt i en juniormatch mellan Sollefteå och Teg.

En spelare ska enligt uppgifter till Allehanda ha tagit nacksving på huvuddomaren och spelaren ska även ha skallat en av linjemännen.

– Det här är det grövsta jag sett säger Johannes Nilsson, domaransvarig i Region Norr.

Under fredagen spelades en juniormatch mellan Sollefteå och Teg där kaosscener utbröt. I slutet av den första perioden ska, enligt tidningen Allehanda, en spelare i hemmalaget ha attackerat domarna.

– Domarna har skrivit en anmälan om båda förseelserna och det här är det grövsta jag sett under mina år inom hockeyn, säger Johannes Nilsson, domaransvarig i Region Norr till Allhanda.

”Jag åkte väl lite grand emot honom”

Det är inte helt klarlagt vad som föranledde kalabaliken och historierna går isär.

Domaren gav Sollefteåspelaren ett matchstraff för att han ska ha slängt upp en motståndares handske på läktaren. Spelaren menar dock på att han var oskyldig. Det var då tumultet startade.

– Spelaren tog nacksving på domaren som föll i isen och tappade hjälmen, säger domaransvarige Johannes Nilsson.

Spelaren menar på att det inte hänt.

– Jag puttade domaren in i sargen varpå han tappade hjälmen och föll i isen. Sedan kastade sig övriga domare över mig bakifrån och brottade ner mig i isen.

Enligt domarrapporten ska spelaren sedan fortsatt med att skalla en linjedomare på väg ut till omklädningsrummet. Men även det hävdar spelaren är felaktigt.

– På väg ut från isen säger linjemannen till mig att jag är helt värdelös och sämst på isen. Men skallade honom vet jag inte om jag gjorde. Jag åkte väl lite grand emot honom.

Spelaren är automatiskt avstängd i en match och nu ska disciplinnämnden avgöra om straffet ska bli större.

Hallen i Sollefteå där händelsen skedde.
Hallen i Sollefteå där händelsen skedde.
Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN