PSG, Paris Saint-Germain FC

Ny vändning i PSG-skandalen – Eric Abidal ska förhöras

Av: 

Fredrik Andersson

SPORTBLADET

PSG:s Kheira Hamraoui misshandlades av maskerade män.

Utredningen pågår – och nu kommer nya uppgifter.

Eric Abidal kommer snart att plockas in till förhör, skriver Le Monde.

Elva dagar har passerat sedan Kheira Hamraoui, 31, drogs ut ur en bil av två maskerade män för att sedan bli misshandlad med järnrör. Lagkamraten Aminata Diallo, 26, befann sig även i bilen när attacken skedde och misstänktes först ligga bakom det hela – på grund av konkurrenssituationen i laget.

En chockad Diallo, som förhörts och släppts, har förnekat anklagelserna och är förkrossad över hur media har målat upp historien.

Hämndaktion

I helgen kom sedan nya uppgifter om skandalen.

L’Équipe skrev då att det rör sig om en hämndaktion där en 34-årig man, som påstår sig vara ett ex till Hamraoui, ligger bakom attacken då Hamraoui ska ha ”förstört hans liv”.

Nu kommer nästa tur.

Le Monde skriver på måndagen att polisen har fastslagit att Hamraouis simkort är registrerat under den tidigare Barcelona-spelaren – och sportchefen – Eric Abidal. Tidningen skriver att 42-årige Abidal inom kort kommer plockas in till förhör.

I Barcelona samtidigt

Anledningen är att ett scenario gällande hämnd, kopplat till Hamraouis och Abidals relation (Hamraoui spelade i Barcelona när Abidal var sportchef där), ska utredas. Simkortet i Hamraouis telefon bekräftar bandet mellan de båda. Enligt flera PSG-spelare ska Hamraoui även ringt Abidal dagen efter hon blev misshandlad.

– Om Eric Abidal tvingas till förhör kommer han att redogöra för sig själv utan problem. Men Abidal förstår fortfarande inte hur han kan vara direkt kopplad – eller indirekt – till det här övergreppet, säger Abidals advokat till RMC.

Enligt Le Monde är det inte heller uteslutet att Abidals fru, Hayet Abidal, kan komma att kallas till förhör också. 

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

Brenning: Zlatan hade aldrig bett om ursäkt

ÄMNEN I ARTIKELN

PSG, Paris Saint-Germain FC

Fotboll