Succébacken Oliver Kylington inte uttagningsbar till OS

Publicerad 2021-12-01

Det är inte bara Lucas Raymond som saknas på long list inför OS.

Även Calgarys succéback Oliver Kylington, 24, kom inte med.

– Jag vill inte kommentera om Oliver är med eller inte. Men vi kollar på möjligheten att addera namn till listan, säger förbundskapten Johan Garpenlöv.

Det är lite mer än två månader till dess att OS i Peking inleds och för Tre Kronor blir det här den största hockeyutmaningen på fem år när alla de bästa spelarna i världen ges möjlighet att mäta krafterna med varandra.

50 utespelare och fem målvakter finns med på en long list som utgör grunden i lagbygget.

Och den skickades in i höstas till IIHF.

Och förbundskapten Johan Garpenlöv berättar att man gått efter vad de svenska spelarna utfört i NHL i ett historiskt perspektiv. Inte vad de eventuellt kan uträtta i framtiden eller under den här säsongen.

– Det är det enda vi kan gå efter, säger förbundskaptenen.

Oliver Kylington omfamnas av lagkamraterna i Calgary Flames.
Oliver Kylington omfamnas av lagkamraterna i Calgary Flames.

Lucas Raymond, succérookie i Detroit, finns inte med på long list. Det har Sportbladet skrivit om tidigare.

Nu kan vi även berätta att Calgarys succéback Oliver Kylington inte heller hamnade, eller blev uttagen, till long list. Vilket i dagsläget innebär att han inte är uttagningsbar till OS.

Kylington har spelat i Nordamerika sedan 2015, men det är inte förrän den här säsongen som han slagit igenom på allvar. Calgary, som är ett av NHLs bästa lag den här säsongen, ger mer och mer förtroende till svensken och i tisdagsnatt loggade han över 22 minuter i sudden-segern mot Sidney Crosbys Penguins.

Nu är det ytterst osäkert om Kylington fått en plats i OS-laget, som tas ut i januari. Konkurrensen på backsidan är stenhård.

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.