Trots frågetecken – Charlotte Kalla uttagen till VM

BORÅS/STOCKHOLM. Calle Halfvarsson, 31, och Charlotte Kalla, 33, har varit stora frågetecken inför VM.

Nu står det klart att båda finns med i mästerskapstruppen.

– Jag har känt mig lite oroad över var det skulle ta vägen med ryggen, men jag fick positiva besked väldigt snabbt, säger Kalla till SVT.

Charlotte Kalla drabbades av covid-19 tidigare i vintras och stod för bleka insatser när hon gjorde världscuptävlingar i Falun för ett par veckor sedan.

Efter det loppet framkom det att 33-åringen haft ryggproblem. Kalla har haft en tät dialog med landslagets medicinska team och finns nu uttagen i den landslagstrupp som beger sig till VM i tyska Oberstdorf.

– Jag har alltid lagt extra fokus på mästerskapen och är tacksam att kroppen svarar bra på träning igen. Jag är redo och ser fram emot att tillsammans med laget göra de sista förberedelserna mot Oberstdorf, säger Charlotte.

I en intervju med SVT berättar Charlotte att hon kan belasta kroppen för fullt igen sedan ett par dagar tillbaka. Hon får även frågan om hon var osäker på att få en plats i VM-truppen den här gången.

– Det har mer varit en oro för hur kroppen ska hålla och palla träning än att bli uttagen eller inte. För är jag inte hel och kan göra mig själv rättvisa, då ska jag inte på ett VM heller, säger hon.

Halfvarsson uttagen

Landslagschefen Anders Byström är nöjd över att 33-åringen är redo.

– Charlotte blir med i truppen och vi hoppas hon kan hitta tillbaka till de hon gjort tidigare. Hon är bäst när det verkligen gäller och är viktig för truppen som är ganska oerfaren.

Är det säkert att hon kommer kunna köra?

– Nej, vi är inte säker än. Men hon har en positiv utveckling. Vi kommer följa henne i Saxnäs och se hur det går dag till dag och om själv känner sig redo. Det är hon bäst lämpad att bedöma.

Calle Halfvarsson var också med av de nio herrarna som blev uttagna.

– Det har det debatterats mycket om. Han har en internationell toppnivå och han är viktig för laget. Han följer den plan vi lagt nu och vi hoppas han kan vara där vi vill att han ska vara på VM, menar Byström.

Fler herrar

I övrigt är det ganska väntade namn som kom med på damsidan. Redan för ett par dagar sedan kunde ni läsa på Sportbladet att Anna Dyvik petas. I stället blir det Johanna Hagström som tar den platsen.

– Det ska bli så himla häftigt och roligt att åka VM. Jag blev så glad när jag fick veta det. Jag ser jättemycket fram emot mitt första VM. Det är så häftigt, säger en strålande glad Johanna Hagström till Sportbladet.

Vilka förväntningar går du in med?

– Det är det som är ganska härligt är att jag inte har så stor press på mig själv, men vet att jag kan och har en stor potential. Det ska bli jättekul.

Anmärkningsvärt var annars att ledningen skickar en fler herråkare än kvinna.

Redan under fredagen beger sig landslaget till Saxnäs för isolering och uppladdning inför mästerskapen.

Tävlingarna pågår mellan den 25 februari och 7 mars 2021 i Oberstdorf.

Charlotte Kalla är klar för sitt åttonde VM i skidor.
Charlotte Kalla är klar för sitt åttonde VM i skidor.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.