Dubbla matchstraff för Lina Ljungblom när Modo åkte ut

HV71 vidare till semifinal – ställs mot Brynäs.
HV71 vidare till semifinal – ställs mot Brynäs.

Luleå mot Djurgården och Brynäs mot HV71 i semifinalerna i SDHL.

Det blev klart under onsdagen efter att alla fyra semifinallagen vunnit sina kvartsfinaler i två raka matcher.

Brynäs krossade bland annat SDE och vann totalt med 11–0.

Grundseriens fyra bäst placerade lag tog sig alla vidare till semifinal i SDHL. Och alla fyra lag gjorde det genom att besegra sin kvartsfinalmotståndare i två raka matcher. Det jämnaste mötet var mellan HV71 och Modo och i kvällens match delades det ut tre stycken matchstraff varav Modos Lina Ljungblom fick två av dessa.

Modo, som var centimeter från att skrälla i den första kvartsfinalen mot HV71 kunde inte upprepa den fina insatsen ikväll och fick se sig besegrade med 6–2 i Husqvarna Garden. Michelle Löwenhielm gjorde 1–0 efter bara 28 sekunder när hon petade in en retur. Danielle Stone styrde in 2–0 på landsmaninnan Kennedy Marchments skott och Marchment gjorde själv sedan 3–0. Modo reducerade i powerplay genom Olivia Carlsson men närmare än så kom aldrig Modo. Matchen slutade 6–2 till HV71 som gjorde sina sista två mål i tom kasse när Modo desperat satsade allt framåt.

Dubbla Matchstraff

Det blev stökigt i matchens slutminuter då HV:s Anna Borgqvist och Modos Lina Ljungblom båda tilldelades varsitt matchstraff för fighting efter att ha gått i klinch med varandra. Och när domarna till slut separerade bråkstakarna gav sig inte Ljungblom som jagade efter Borgqvist när hon var på väg till utvisningsbåset. Ljungblom lämnade sedan isen i vredesmot efter att ha slängt båda sina handskar på planen innan hon stormade ut i spelargången. Ljungblom fick både game misconduct för fighting och även match penalty för unsportsmanlike conduct.

HV71 ställs nu mot Brynäs i semifinal.

Ett Brynäs som utklassade SDE i båda matcherna då de vann den första med 6–0 och kvällens match med 5–0. Brynäsmålvakten Eveliina Suonpää fick hålla nollan i hela kvartsfinalserien och är alltså 100%-ig när Brynäs går in i semifinalspelet.

Djurgården vände och vann en tät match mot Linköping hemma på Stora Mossen. Linköping tog ledningen i den andra perioden genom Carly Bullock, som direkt efter vunnen tekning, drog iväg ett stenhårt handledsskott upp i krysset. Men kort därefter kvitterade Sarah Bujold efter att ha plockat upp en lös puck framför Linköpingsmålet. Allie Munroe avgjorde med ett slagskott från blålinjen i den tredje perioden för Djurgården.

I slutet av matchen tryckte Linköping på för ett kvitteringsmål men Djurgården och målvakten Lovisa Berndtsson lyckades spika igen

– Vi har tre starka och en fjärdekedja som avlastar. Det är en stor lagvinst detta, säger Djurgårdens Andrea Dalen till SVT efter matchen.

Djurgården möter seriens gigant Luleå, som slog AIK i sin kvartsfinal med 3–0 i den första matchen, och 8–2 ikväll.

Lina Ljungblom (i vitt) fick två (!) matchstraff.
Lina Ljungblom (i vitt) fick två (!) matchstraff.
Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.