Friade till flickvännen – minuter innan finalen skulle börja

”Har inte riktigt sjunkit in än”

Friar till flickvännen – minuter innan finalen ska börja 00:30
SPORTBLADET

Luiz Benicio, 27 och Anna Johansson, 25 är båda fotbollsdomare i Karlstad.

Men det är inte det enda de har gemensamt.

De är också förlovade, sedan den förstnämnde friat till sin flickvän och fått ja – bara minuter innan DM-finalen skulle börja.

Qbik tog emot Rävåsen för en het DM-final på damsidan i Värmland. Men trots matchens dignitet var det inte resultatet som hamnade i fokus efteråt.

Anna Johansson, som fått äran att döma finalen, stod redo för spelar– och domarpresentation när speakern plötsligt läste upp en kärleksfylld hälsning från hennes pojkvän Luiz Benicio. Därefter knallade den 27-årige sambon, som också är domare, ut på planen och ställde sig på knä framför sin kärlek.

Svarade ja

Svaret blev ja och förlovningen var ett faktum, till publiken och spelarnas stora jubel.

–Det har inte riktigt sjunkit in än. Vi är båda domare och jag tänkte att jag ville fria under en stor match. Så fick hon DM-finalen och då bestämde jag mig, säger Luiz Benicio till Sportbladet.

Hur nervös var du?

–Jag var otroligt nervös hela dagen och även under spelarnas uppvärmning. Jag hade inte klarat av att vänta till efter matchen, så nervös var jag. Men sen fick jag hjälp av speakern så då gick det bra att gå ut och göra det.

De två Värmlandsdomarna har varit ett par i 17 månader, och verkar nu av allt att döma vara dömda att leva resten av livet med varandra.

ARTIKELN HANDLAR OM

Frierier

Karlstad