Superstjärnan portas av Trump

Foto: TT
Stephen Curry.

avJonatan Andersson

SPORTBLADET

En av NBA:s största stjärnor – Stephen Curry – har luftat en tanke om att nobba det traditionsenliga mästarbesöket i Vita Huset.

Men uttalandet har inte fallit i god jord hos president Donald Trump.

– Inbjudan är tillbakadragen, skriver Donald Trump på Twitter.

I våras vann Golden State Warriors sitt andra mästerskap på tre år när Cleveland Cavaliers avfärdades i NBA-finalen.

Lagets störste stjärna är guarden Stephen Curry. I dagarna har Curry öppnat för att laget kan tacka nej till att besöka Vita huset – ett traditionsenligt besök för amerikanska mästarlag.

– Vi står i grund och botten inte för vad Presidenten har... Sakerna han har sagt och sakerna han inte sagt i vissa lägen, sade Curry på en pressträff under fredagen.

”Därför dras inbjudan tillbaka”

– Genom att agera och inte åka dit, kan det förhoppningsvis inspirera till förändring när det kommer till vad som tolereras i det här landet.

Från president Donald Trumps sida har kommentarerna inte gått obemärkt förbi. På Twitter antyder presidenten att Curry inte längre behöver fundera över saken – han är inte längre bjuden.

”Att gästa Vita huset anses vara en stor ära för ett mästarlag. Stephen Curry tvekar, och därför dras inbjudan tillbaka” skriver Trump på sin Twitter.

Legendaren ger sig in i debatten

Senare svarade en annan basketlegendar på presidentens utspel. LeBron James – en av Currys största rivaler på plan och som mött honom i tre raka NBA-finaler – ställde sig på Currys sida.

”Din luffare. Stephen Curry har redan sagt att han inte kommer, så det finns ingen inbjudan att dra tillbaka. Att komma till Vita huset var en ära fram tills du dök upp!” skriver LeBron James på sin Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM