57:e raka för Nadal

SPORTBLADET

Gruskungen till kvartsfinal i Paris

Foto: Rafael Nadal (till vänster) tackar Lleyton Hewitt för god match.

Paris (TT-AFP)

Rafael Nadal fortsätter sin segersvit efter att ha besegrat Leyton Hewitt i den fjärde omgången. Den regerande mästaren i franska mästerskapen har nu vunnit 57 raka grusmatcher.

I damernas tävling tog sig Martina Hingis till kvartsfinal och siktar på sin första titel i Paris.

Världens just nu obestridde tenniskung på grus, Rafael Nadal, tog sig vidare till kvartsfinal i franska mästerskapen. Segersiffrorna skrevs till 6–2, 5–7, 6–4, 6–2. Det var den 20-årige spanjorens första vinst på fyra försök mot Lleyton Hewitt, Australien.

Matchen var jämn fram till slutet av tredje set då Rafael Nadal bröt australierns serve och kunde vinna setet. Därefter kunde inte Hewitt rå på spanjoren som ser oerhört svårstoppad ut.

– Jag gjorde förmodligen min bästa match i turneringen i dag, jag hade en bra bollträff och kände att jag kontrollerade matchen även i andra set, sade Nadal.

Nadal får i kvartsfinalen möta den 19-årige serben Novak Djokovic som slog fransmannen Gael Monfils i tre raka set.

Även de franska fansen fick jubla i dag. Julien Benneteau blev den första hemmaspelaren sedan 2002 att ta sig till kvartsfinal. Benneteau ledde första set med 5–1 när motståndaren Alberto Martin, Spanien, tvingades bryta matchen på grund av en muskelsträckning. I kvartsfinalen kommer fransmannen att få möta Ivan Ljubicic, Kroatien, som besegrade Ruben Ramirez Hidalgo, Spanien, med 6–3, 3–6, 6–3, 6–2.

På damsidan tog sig Martina Hingis, Schweiz, till kvartsfinal efter att ha besegrat Shahar Peer, Israel, med 6–3, 2–6, 6–3. Där kommer hon få möta belgiska världstvåan Kim Clijsters, som besegrade Hingis i kvartsfinalen av Australien Open tidigare i år. Men Hingis tror inte på en upprepning i Paris.

– Jag har gjort stora framsteg sedan Australien. Då var jag glad att gå vidare från första omgången, nu skulle jag varit besviken om jag inte nått kvartsfinal, sade schweiziskan som minst har gått till semifinal de fem senaste gångerna hon deltagit i franska mästerskapen, men aldrig vunnit turneringen.

TT/sportbladet.se