Nu vill Chile ha Concha

SPORTBLADET

"Smickrande, men Sverige är prio ett"

Matias Conchas storform har gett eko ut i fotbollsvärlden.

Sportbladet kan avslöja att högerbacken uppvaktas av flera europeiska klubbar - och av det chilenska landslaget.

- Smickrande, men för mig är Sverige prio ett just nu, säger han.

Foto: La Tercera den 17 april.

Det talas om högerbackskris i det svenska landslaget. Samtidigt är Djurgårdens Matias Concha hetare än någonsin och har varit lagets genomgående bästa spelare i år.

- I fjol skapade jag mig bra självförtroende, genom att spela bra och träna bra. Jag har hittat mitt spel och jag har fått vara skadefri. Det känns jättebra just nu, säger han.

"Inget att vänta på"

Matias Conchas spel har fått flera utländska klubbar att få upp ögonen. Enligt vad Sportbladet erfar har klubbar från både Premier League och Bundesliga visat intresse.

- Det stämmer att ett par klubbar hört av sig, för att fråga om Matias skulle vara intresserad. Men eftersom han har kontrakt med Djurgården har jag hänvisat dem till klubben, säger Conchas agent Oliver Cabrera.

- Visst har man som mål att komma ett steg längre än Sverige. Skulle det lösa sig med Djurgården så varför inte. Jag är 26 år gammal, det finns inget att vänta på, säger Matias Concha.

Matias Conchas namn har nämnts i samband med den svenska VM-truppen. Men Matias, vars pappa är från Chile, har även blivit uppvaktad av det chilenska landslaget.

- Det har skrivits lite i chilensk press. En journalist ringde upp mig med en hälsning från Chiles förbundskapten (Nelson Acosta). Han hälsade att han var intresserad av att få över mig till det chilenska landslaget, och ville kolla upp om det var möjligt.

Matias har gjort en a-landskamp för Sverige, mot Jordanien i januari. Men det ska teoretiskt sett inte vara något hinder.

- Nej, eftersom det bara var en vänskapslandskamp är det fritt fram, säger Oliver Cabrera.

Tror på VM-plats

Men Matias Concha säger att han inte är intresserad för tillfället.

- Det är smickrande, men Sverige är prio ett. Just nu vill jag bara satsa på det svenska landslaget.

Men om du märker att du inte får chansen i Sverige?

- Då är det en annan sak, men det dröjer nog ett tag innan jag kan dra den slutsatsen. Om jag kommer med i VM-truppen är inte avgörande, det kommer fler mästerskap.

Tror du att du kan ta högerbacksplatsen i landslaget redan i VM?

- Varför inte? Man måste tro på sig själv. Jag tror jag har en liten chans att komma med, högerbacksplatsen är ju det största frågetecknet i landslaget just nu. Jag vet min kapacitet.

David Tanentsapf