Foppa stoppas - av stormen och läkaren

SPORTBLADET

Resan till Turin uppskjuten

NEW YORK

Peter Forsberg kommer inte iväg till Turin i dag söndag.

­ Nej, jag hinner inte med något plan idag. Det är helt uteslutet. Går allt bra flyger jag på måndag istället, säger Foppa till Sportbladet.

Han stoppas av snökaoset i östra USA - tillsammans med flera svenska NHL-stjärnor.

Peter Forsberg måste göra en magnetröntgen till, innan han kan få klartecken att åka till Turin och OS. Problemet är att Philadelphias läkare blev fast med laget i Ottawa, efter gårdagens bortamatch mot Senators.

Nattens och dagen snöstorm över östra USA gjorde att flygplatsen i Philadelphia tvingades stänga, liksom Boston och alla de stora flygplatserna runt New York.

Uppskjuten magnetröntgen

Foppa slapp bli fast, eftersom han aldrig åkte med laget till Ottawa.

- Snöfallet har börjat avta här i Philadelphia nu och planet ska kunna lyfta och sedan landa under eftermiddagen. Så jag hoppas hinna bli undersökt idag, säger Foppa.

­- Så allt har blivit uppskjutet. Jag kan inte göra min magnetröntgen förrän läkaren är här.

Henke fast i stormdrabbat New York

Foppa är inte ensam om att få vänta. Henrik Lundqvist lyckade ta sig hem från bortamatchen i Toronto i natt med sitt New York Rangers.

Men det hade varit bättre om han blivit kvar i Toronto, som inte är drabbat av snöovädret. Därför väntas Mats Sundin, Daniel Alfredsson och Mikael Tellqvist komma i väg i tid till Turin i eftermiddag.

Henke ser däremot ut att bli kvar, liksom Per-Johan Axelsson och Fredrik Modin som båda finns i Boston.

Värsta snöstormen sedan 1947

Själv sitter jag och väntar på ett SAS-plan som ska lämna Newark-flygplatsen klockan 17.55, fem minuter innan Henrik Lundqvists plan ska lyfta mot Italien. Men båda de planen har omdirigerats till Montreal och har ännu inte fått tillstånd att lyfta mot Newark.

Det ser ut att bli en extranatt här i New York, där det vräkt ner snö oavbrutet sedan i går eftermiddag.

Från mitt hotellrumsfönster har jag fri sikt mot flygplatsen, men just nu - tjugo över sju på kvällen svensk tid - går det bara att ana en och annan flygplansstjärt genom snömodden. Inga plan lyfter och inga landar.

Det här är den näst värsta snöstormen i New Yorks historia - bara 1947 har det fallit mer snö på så kort tid. I Central Park på Manhattan har det fallit över en halvmeter snö under natten.

Mats Wennerholm