Sportbladet

Dedé frälste Kalmar i comebacken

SPORTBLADET

Sänkte Assyriska med säsongens första mål

Kalmar

En comebackande Dedé Anderson visade klass i fem sekunder.

Det räckte för att Kalmar FF skulle slå Assyriska på Fredriksskans.

- Jag känner bara glädje, säger Dedé Anderson.

Han har varit borta sedan matchen mot Häcken den 25 april. I går var Dedé Anderson tillbaka i Kalmar FF. Det räckte för att laget skulle ta sin första trepoängare på en dryg månad. Dedé fick även göra säsongens första mål.

- Det blir ett helt annat spel när Dedé är på plan. Spelarna vet att det slit de gör där ute ger resultat, när det finns forwards på plan, säger Kalmars tränare Nanne Bergstrand.

Den 25-årige anfallaren från Clube Nautico Capibaribe gjorde dock ingen av de 4 539 åskådarna, som hade letat sig fram till ett regnigt Fredriksskans, glad förrän han fick bollen i anfallsposition i den 57:e minuten.

En fin mottagning, en kvick vändning och ett distinkt skott senare hade han avgjort matchen.

- Vi tappar markering på honom två gånger och bollen sitter precis vid min högra stolpe. Man vill ta alla skott men Dedé vet vad han gör i de där lägena, säger Assyriskas målvakt Erland Hellström.

Brassen själv var kortfattad i sin analys av sitt mål.

- Jag vände inåt, drog en back och siktade mot bortre stolpen, säger Dedé Anderson.

Målet var den enda ljuspunkten på en mycket trist tillställning. Första halvlek var av pinsamt låg kvalité och hade bara en riktigt farlig målchans, när Dani Hamzo sköt från långt håll och tvingade Kalmarmålvakten Petter Wastå till en någorlunda kvalificerad räddning.

- Vi hade inte den tur som behövdes i dag, jag tycker att det är orättvist att vi åker härifrån utan poäng. Men Dedé hade lite mer tur än Dani Hamzo på sitt skott i dag, säger Assyriskas tränare José Morais.

Den småländska kollegan var mer nöjd, segern var Kalmars första sedan den 1 maj och skadeläget bland lagets forwards börjar att ljusna något.

- Förhoppningsvis är tre spelare tillbaka redan mot Landskrona på torsdag, får vi kontinuitet i vårt anfallsspel kan vi bli farliga, säger Nanne Bergstrand.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet