Motorsport

Bästa laget till start – då kom skrällen

SPORTBLADET

Piraterna-stjärnan: Det här är kanon

Skadorna har plågat Piraterna under hela säsongen.

Först mot VMS Elit kom laget till start med bästa tänkbara lag.

Då kom också skrällen.

– Det här är kanon, jublar Stefan Andersson efter den efterlängtade segern.

Piraterna – som förra året åkte ur elitserien men fick behålla sin plats sedan inget lag i allsvenskan velat gå upp – skulle bli att räkna med 2005.

Nyförvärven Ryan Sullivan och Mark Loram var en garanti för det.

Motalaklubben har dock inte haft någon större nytta av de namnkunniga förarna. Har de inte varit allvarligt skadade har de varit, just det, lätt skadade. Det är först i matcherna mot VMS Elit som Piraterna har ställt upp med det lag som skulle slåss om en slutspelsplats.

– I förra matchen var (Grzegorz) Walasek halvskadad. Det här är egentligen första matchen vi har fullt lag – och då visar vi vår kapacitet, säger piraten Stefan Andersson.

I väntan på frälsarna har Piraterna fastnat i bottenträsket, men ingen kunde tro att det var nästjumbon som slog regerande svenska mästarna på Dunteberget.

Piraterna var aldrig i underläge och ledde som mest med åtta poäng. VMS Elit var dock aldrig avhängt och lyckades med en lyckad toppning och en femetta i det första nomineringsheatet skapa dramatik inför det sista heatet.

Då var ställningen 46-44. Från sin plats i depån såg Stefan Andersson tejpen gå upp och Ryan Sullivan i par med Walasek säkra vinsten med en 4–2-seger.

– Det blev spännande in i det sista, så det här var jävligt skönt. Det var en riktig laginsats och det var så viktigt att alla tog poäng. Vi kommer att skärra fler lag som kommer hit. Vi tog ju nästan bonuspoängen mot svenska mästarna, säger Stefan Andersson.

Så Piraterna är bättre än vad tabellen visar?

– Ja, hade vi haft full lag hade vi varit ett par snäpp högre. Sedan har vi i stort sett mött alla slutspelslag. Nu måste vi kämpa vidare. Det går inte att leva på den här matchen, säger Stefan Andersson.

Stefan Holm

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Motorsport

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Speedway