Johan Holmqvist räddade Brynäs

Publicerad:
Uppdaterad:

Bara 1-1 trots stort spelövertag för SSK

Södertälje

1-11 senast kunde blivit 11-1 nu.

Södertälje har hämtat sig efter raset och bara Johan Holmqvist såg till att Brynäs fick poäng (1-1) borta mot SSK.

Storförlusten hemma mot Frölunda med 1-11 har varit det stora utropstecknet bland resultaten i upptakten av årets elitserie.

Vad har laget pratat om sedan i lördags?

SSK-tränaren Ulf Taavola tittar ner på klockan när frågan dyker upp och förklarar att det inte finns tid för den utläggningen.

Däremot en reducerad variant:

- Man åker på såna smällar ibland, det har hänt förut. Sedan gäller det att komma upp igen, komma tillbaka till grundspelet, säger Taavola.

Laget är på god väg och vann skotten med hela 49-18 hemma mot Brynäs.

Bättre effektivitet

- Vi behöver bättre effektivitet framåt och bättre effektivitet i powerplay. Men vi har fått jobba hårt de här dagarna, fortsätter SSK-tränaren, vars enda målskytt nu blev gamle Brynäsbacken Henrik Petré.

Taavola kunde ändå vara nöjd med vad han såg, även om laget borde fått med sig tre poäng.

- Vi gör mycket bättre bedömningar i spelet, vi kliver på i rätt läge och backar hem när det behövs. Killarna visar en enorm moral och karaktär, säger Taavola.

49-18 avslöjar också hur bra Johan Holmqvist var i Brynäsmålet. Även om tränare Leif Boork ännu säger att platsen i mål är öppen måste "Honken" ha skaffat sig ett övertag, till glädje för Bengt-Åke Gustafsson på plats i Södertälje.

- Jag vill ju att den svenska målvakten ska stå. Att spela varannan vecka gynnar ingen målvakt, säger förbundskaptenen.

Framförallt var det i mittperioden som Brynäskeepern fick visa klassen. En rad utvisningar för bortalaget gav SSK greppet och genom främst Dragan Umicevic skapades fina chanser framåt.

Vissa brister i defensiven gick att skönja i Gävlelagets spel även om Daniel Johansson gjorde en av sina bästa matcher på mycket länge. Nya backen Simon Skoog gjorde debut, vilket märktes.

- Det syntes att han inte spelat på en vecka. Man kommer inte in i vårt spelsystem över en natt, säger Leif Boork, som kan få ännu fler spelare till truppen.

Hans gamle Hammarbyforward Martin Samuelsson träffade Brynäs inför matchen på plats i Södertälje och Gävleklubben är ett alternativ för NHL-hemvändaren.

Boork övertalad?

48 räddningar och ett spöke för ett SSK på uppgång. Johan Holmqvist borde vara given när lagen möts i Gavlerinken redan på torsdag.

Så vem står?

- Den klassiska frågan! Det vet jag inte ännu, säger Boork och flinar.

Kanske kunde Bengt-Åke övertala honom på väg ut från presskonferensen.

Lars Frank/TT

Publicerad: