Tidig sorti för ”The Rocket”

SPORTBLADET

White Sox leder World Series

Foto: Gone! Jermaine Dye slår en homerun för sitt Chicago White Sox i den första inningen i match ett av årets World Series. Houston Astros pitcher Roger Clemens och catchern Brad Ausmus tittar på.

Houston Astros stjärnpitcher Roger Clemens World Series kan vara över.

Redan efter två innings klev Clemens, 43, av kullen med en skadad lårmuskel.

Chicago White Sox leder nu World Series med 1-0 i matcher.

Det är fortfarande oklart hur pass allvarlig Clemens skada är, men ”The Rocket” hamnade i problem tidigt i matchen. I första inningen slog White Sox outfielder Jermaine Dye en homerun, vilket gav hemmalaget ledningen.

I den andra inningen kvitterade Astros efter en homerun av Mike Lamb - men Clemens hamnade i nya problem och Chicago kunde ta två nya poäng efter totalt tre hits i inningen.

Kvitterade

I den tredje inningen kvitterade återigen Astros efter en dubbel av Lance Berkman med två man på bas, innan Clemens ersattes av Wandy Rodriguez – och sedan var det roliga över för Astros.

En homerun av Joe Crede i den fjärde inningen och en trippel av Scott Posednik med en man på bas i den åttonde gav White Sox segern med 5-3 i den första i bäst av sju matcher.

Stark bullpen

White Sox startande pitcher Jose Contreras pitchade sju innings för sex hits och tre runs. Ersättarna, Neal Cotts (0,2 innings) och Bobby Jenks (1,1 innings) svarade för en stark insats och visade kritikerna att Chicagos bullpen håller måttet.

Match två spelas natten mot måndag, svensk tid, i Chicago.

Rickard Westman