Svenskt dubbelsilver i bordtennis-EM

avFilip Durefelt

Foto: TT
Mattias Falck och Kristian Karlsson tog silver-

Sverige har bärgat ett EM-silver i bordtennis.

I dubbelfinalen föll Kristian Karlsson och Mattias Falck mot Robert Gardos/Daniel Habesohn från Österrike med 4–1 i set.

– Vi har redan ett silver i dubbel och det var guld som gällde, säger Kristian Karlsson till TT.

Kristian Karlsson förlorade EM-semifinalen i singel med 4–1 i set tidigare under söndagen, något som gav Karlsson en bronsmedalj.

Bara timmar efter semifinalen väntade en ny match för svensken, den här gången tillsammans med Mattias Falck i dubbelfinalen. Där ställdes man mot Robert Gardos/Daniel Habesohn, Österrike, som slog ut regerande mästarna Jonathan Grooth, Danmark/Patrick Franziska, Tyskland, i semifinalen.

Repris på 2012

Och i finalen i spanska Alicante var österrikarna numret för stora även för den svenska duon. Gardos/Habesohn vann med 4–1 i set.

Silvret i dubbel är det andra för Mattias Karlsson och Mattias Falck, som nyligen bytt efternamn från Karlsson. De båda tog hem samma medalj 2012 efter förlust mot firma Gardos/Habesohn även då.

– Vi har redan ett silver i dubbel och det var guld som gällde, säger Kristian Karlsson till TT.

Totalt tre medaljer

– De gör det väldigt svårt för oss i det korta spelet. Det stod och vägde flera gånger, men dubbel bygger på att lyckas med det korta returspelet och där var de bättre än oss, säger Mattias Falck.

Det blev totalt tre medaljer för Sverige i bordtennismästerskapet. Förutom dubbelsilvret och Karlssons brons i singel blev det ett brons i dubbel för Matilda Ekholm som spelade tillsammans med ungerskan Georgina Pota.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bordtennis