Motorsport

Succéloppet – ledde från starten till mål

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Hamiltons dominans i Ungern fortsatte

Lewis Hamilton dominerar i Ungern.

Från träning till mål.

– Det har varit en fantastisk helg, säger han.

McLarenföraren var snabbast på fredagens båda träningar, han var tvåa på den tredje. Tog sedan pole position och tog sedan ledningen direkt av F1-loppet. Han var sedan först in i mål, detta trots att han länge jagades av Lotus Kimi Räikkönen.

- Det är en fantastisk dag, säger Lewis Hamilton som tog sin andra seger för säsongen och såg till att minska avståndet till VM-ledaren Fernando Alonso. Nu skiljer det 47 poäng och nio lopp återstår.

- Nu ser jag fram mot den andra delen av säsongen. Vi har verkligen visat att vi kan vara med och slåss i toppen. Killarna i Lotus var nära mig under en lång del av loppet, men jag kunde hålla dem bakom mig.

Bakom Hamilton lyckades Kimi Räikkönen Lotus köra upp sig från plats fem till plats två. Han stod för tävlingens häftigaste manöver när han kom ut från depån ungefär samtidigt som hans stallkollega Romain Grosjean körde förbi. De båda slogs om placeringen och Kimi Räikkönen lyckades trycka sig förbi och ta över andraplatsen i loppet. Därefter jagade han också Lewis Hamilton, men han kom aldrig i kapp.

- Att vara tvåa är absolut inte tillräckligt för oss, säger Kimi Räikkönen efter loppet.

- Vi hade lite problem med KERS under inledningen av loppet och det hjälpte oss inte direkt. Men nu är det sommarlov och sedan ska vi försöken komma tillbaka och försöka vinna lopp igen. Vi måste fortsätta kämpa, vi är med i toppen och vi har ett bra utgångsläge för att äntligen ta vår första seger. Vi är inte nöjda förrän vi vinner.

Bakom honom körde Lotuskollegan Romain Grosjean in på tredje plats och Sebastian Vettel, Red Bull, var fyra. Den regerande mästaren tog in två poäng på Fernando Alonso, Ferrari, som var femma i loppet. Han leder dock fortfarande VM, nu med 40 poäng före Red Bulls Mark Webber.

Nu tar F1 sommarlov och återkommer med tävlingen i Belgien, Spa, i början av september.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd 20-pack i hög kvalitet - klicka hem dina här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1