Poker

”Jag knäckte Petter Northug senast...”

SPORTBLADET

Hellner i stor intervju
om pokersatsningen

Nya given Vid sidan av proffslivet som längdskidåkare spelar Marcus Hellner en hel del poker. – Det är ett roligt tidfördriv, säger han.

Foto: PokerStars, Andreas Bardell

På Marcus Hellners önskelista för skidsäsongen står världscupsegrar och en viss Petter Northug bakom sig i spåret.

Hans oväntade vapen för att uppfylla drömmarna? Nätpoker.

– Jag knäckte Petter i heads up senast, säger han.

Han bröt en stav och slutade nia. Fristilsloppet över 15 kilometer vid säsongsöppningen i Bruksvallarna kunde ha slutat bättre för Marcus Hellner.

Men den svenske skidkungen kunde trösta sig med att han dagen innan skrivit ett lukrativt sponsorkontrakt med världens största pokersajt, PokerStars.

– Jag har alltid gillat att spela poker. Jag fick kontakt med PokerStars under VM i Las Vegas förra året. Vi har snackat länge om ett samarbete och nu har det blivit av. Det känns jätteroligt, säger Hellner.

”Spelar mycket poker”

25-åringen kommer, under en obestämd period,  vara ansikte utåt för PokerStars. Där ingår arbetsuppgifter som att representera spelbolaget vid större event och spela turneringar på nätet. Tråkiga åtaganden? Inte om du frågar Hellner.

– Jag spelar mycket poker på olika träningsläger och när vi är ute och tävlar. Det har varit ett roligt tidsfördriv och ett sätt att hålla huvudet uppe.

Hellner berättar dock att poker inte bara är en rolig hobby. Att satsa pengar på kortspel framför datorn har nämligen hjälp honom ute i skidspåren.

Finns det verkligen några likheter mellan poker och skidåkning?

– Ja, det tycker jag. Man märker det framförallt när man spelar långa turneringar. Under VM förra året åkte jag visserligen ut efter två dagar. Men jag spelade ändå 12 timmar per dag och det tar på krafterna. Då gäller det att hålla fokus och vara alert. Dessutom måste man hålla huvudet kallt när det är mycket på spel, precis som jag måste göra ute i spåren.

Kommer dina ökade kunskaper inom poker att hjälpa dig till några segrar?

– Jag vet inte riktigt, haha. Men att spela poker hjälper mig väldigt mycket vid motgångar. Går det tungt behöver man någonting annat att tänka på och då är det perfekt att spela en turnering.

Hur långsiktig är pokersatsningen? Är det det någonting du kan tänkta dig att falla tillbaka på när du slutar en dag?

– Som det känns nu skulle det vara tufft, man måste vara väldigt duktig för att lyckas. Men man vet aldrig...

Vad betyder sponsorkontraktet för dig ekonomiskt?

– Det betyder jättemycket. Det är så här man måste jobba om man vill hålla på med det här. Det här är är vår lön, kan man säga. Det är en stor trygghet att ha PokerStars i ryggen.

Till sist: Vem är bäst på poker – du eller Northug?

– Jag knäckte ju honom heads up senast, så det måste vara jag. Vi har snackat om att arrangera en till utmaning. Jag tror att Petter vill ha revansch.

Jonas Blomquist/Minimedia

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker