Stenson: Jonas är en vinnarskalle

AUGUSTA. Henrik Stenson är borta från tätstriden efter två slag över par lördagen och en 24:e plats inför söndagens avslutning.

Ett dussin andra spelare är däremot med, däribland Jonas Blixt.

– Jonas är en vinnarskalle som visat att han kan knyta ihop säcken, säger Stenson.

Det har varit upp och ner för Henrik Stenson den här veckan. Han har varit bra i det långa spelet, men fått slita i närspelet och med greener och pinnplaceringar som tillhör de svåraste man kan hitta har den svenske världstrean inte riktigt räckt till.

– Det var inget dåligt varv. Jag spelar helt okej, men jag sätter inte nog med birdies, säger han.

Jonas Blixt har däremot varit bättre på den fronten och med en runda kvar av Masters tror Stenson att Blixt har chansen att vinna.

”Tio kan vinna”

Stenson och Blixt gick ju tillsammans strax bakom ledarbollen med Jason Dufner och Jim Furyk under söndagen i PGA-mästerskapen förra året, något som Blixt kan ha nytta av nu.

– Det bygger erfarenhet och är nyttigt. Men Jonas är en vinnarskalle som kan knyta ihop säcken, det har han visat förr, säger Stenson och konstaterar:

– Det är en tät leaderboard och upplagt för en rafflande avslutning. Tio spelare kan vinna, men det gäller att vara där uppe med nio hål kvar.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN