”Något som bara media bryr sig om”

Storvreta till final mot Falun

Hannes Öhman sköt Storvreta till SM-final mot Falun.

Ett extra laddat möte med tanke på ”Rudd-gate”.

– Det där är något som bara media bryr sig om, säger Öhman.

Storvreta tog tre raka SM-guld innan man sensationellt blev utslagna i semifinal ifjol, men i år är man tillbaka i SM-final igen.

Uppsalalaget sudden-besegrade AIK med 6-5 i den sjätte semifinalen och vann därmed matchserien med 4-2.

Veteranen Hannes Öhman, 37 – som var borta i början av slutspelet på grund av privata skäl – avgjorde matchen.

– Det var givetvis hur skönt som helst. Men vi har inte vunnit ett skit ännu, vi är bara i final, säger han.

”Inte nöjd med mitt spel”

Den avgörande bataljen var svängig: Storvreta ledde med 3-0 efter första, AIK hämtade upp till 3-3 i andra, sedan följdes lagen åt till sudden innan Öhman avgjorde.

– Vi hade allt i första, sedan chansade AIK i andra, toksprang och satsade allt på ett kort och kom ikapp. Sedan var det jämnt i sista, säger Öhman som styrde in vinstmålet knappt tre minuter in på sudden.

– Mika (Kohonen) skickade in bollen på mål och jag backade in där och styrde. Annars är jag inte nöjd med mitt spel, det märks att jag inte spelat så mycket på sistone. Jag måste lyfta mig.

I finalen får Storvreta möta regerande mästarna Falun som slog ut Pixbo med 4-2 i matcher efter att ha vunnit den sjätte semin med 3-2 efter sudden.

”Bryr vi oss inte om”

Finalen blir en infekterad historia med tanke på ”Rudd-gate”, där Storvreta värvade Faluns landslagscenter Alexander Rudd, 21, under säsongen och också valde att offentliggöra det, vilket ledde till att Falun stängde av stjärnan.

– Men det där bryr inte vi oss om, det är mest media som vill snacka om det. Vi har inte sett skymten av Rudd i vårt lag den här säsongen. Det är klart att Falun är starkare med honom i laget, men de har fått ihop det bra ändå, säger Öhman.

Vilka är favoriter?

– En match kan gå hur som helst men vi ser oss själva som favoriter. De är ett skickligt lag, men det är vi också. Det är ettan mot tvåan i serien som möts så det är de bästa lagen som gör upp.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN