Sex nya poäng - nu hotar hon rekordet

avJonas Gustavsson

Hysterisk form hos Anna Wijk

Foto: BILDBYRÅN
Anna Wijk.

Moras Anna Wijk är den klarast lysande innebandystjärnan just nu.

Efter sex nya poäng mot Jönköping hotar hon poängrekordet – och förklaringen till succén är enkel.

– Jag har äntligen fattat att jag ska skjuta mer, säger hon.

Anna Wijk, 22, är sitt livs form. Mora- och landslagscentern lastade in sex nya poäng i 12-3-krossen mot Jönköping i damernas SSL under söndagen och det innebär att hon noterat 37 poäng på elva matcher.

Det har skapat ett försprång i poängligan på fyra poäng ner till tvåan Emelie Lindström, Djurgården, som vunnit poängligan de fem (!) senaste åren.

Wijks poängsnitt hotar också poängrekordet i SSL på 90 poäng satt av just Lindström säsongen 2009/10. Håller hon snittet på 3,36 poäng per match så landar säsongsskörden på 87 poäng.

– Men det tror jag blir svårt att slå och det är inget jag tänker på heller. Men visst är det kul att man har ett bra snitt, säger Anna Wijk.

”Äntligen fattat det...”

De två senaste säsongerna har Wijk noterat 57 poäng vilket gett ett snitt på 2,2 poäng per match – ett snitt som hon alltså krossar hittills i år.

– Alla tränare jag haft genom åren har sagt att jag måste skjuta mer och i år har jag äntligen fattat det. Jag är en passningsspelare men kanske har varit lite för lättläst innan, nu vågar jag ta skott också. Det har öppnat upp nya ytor för mig, säger hon och hyllar också kedjekamraterna Therése Karlsson och Amanda Larsson som hon lirar med för fjärde året i rad.

– Vi tillsammans har tagit ett kliv framåt i år. Vi har mer fart på fötterna och bollen och är inte lika lättlästa som tidigare. 

Mora toppar tabellen på samma poäng som tvåan Iksu.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy