”Säger en del om hans sociala intelligens...”

SPORTBLADET

Kommentatorn får kritik efter vikthånet

Foto: Dragana Cvijic, till höger.

Serbiens förbundskapten Sasa Boskovic reagerar kraftigt när han får höra om norske kommentatorn Harald Bredelis vikthån mot Dragana Cvijic, 23.

– Jag kan nästan inte tro att han har sagt något liknande. Det här säger en del om hans sociala intelligens, säger Boskovic till VG.

1,1 miljoner norrmän såg VM-kvartsfinalen som sändes på TV2. När kommentatorn Harald Bredeli uttalade sig nedlåtande om Dragana Cvijic utbröt tittarstorm och flera tittare ringde in till kanalen för att framföra klagomål.

– 185 centimeter lång och vi ser att hon inte har stått över en middag sedan hon föddes för 23 år sedan, sa Bredeli om Cvijic, som väger 95 kilo.

”Långt ifrån anständigt”

Bredeli ursäktade sig efteråt och insåg att ”vikt är ett minfält där man måste vara försiktig”.

Nu får han stark kritik från Serbiens förbundskapten Sasa Boskovic.

– Det här långt ifrån anständigt. Kanske tycker han att hon är fet och ful, men för mig är hon världens bästa handbollsspelare, säger Boskovic till VG.

– En sådan kommentar kan aldrig uppfattas som humoristisk, speciellt inte när det sägs i tv.

”Det är kränkande”

Sasa Boskovic var själv i hetluften förra året då han drog spelaren Linn Jörum Sulland i tröjan och fick namnet ”Mr Crazyman”.

– Norska medier pressade mig till att be om ursäkt då. Nu bör norska medier pressa den här mannen till att be om ursäkt för sitt uppförande. Det är kränkande, säger Boskovic.

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll