Stjärnflykt – då klev ny kedja fram

Av: Jonas Gustavsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Mästarna vann premiären

Foto: SCANPIX

Vårens svenska mästare Rönnby har tappat hela förstakedjan.

Men i SSL-premiären klev en ny ung stjärnkedja fram och låg bakom tre av fyra mål.

– Vi kan snäppa upp oss ännu mer, säger Moa Schilström.

När Rönnby vann SM-guld i våras så gjorde man det anförda av stjärnkedjan med landslagskaptenen Karolina Widar flankerad av poängmaskinerna Madeleine Backlund och Helena Lundqvist.

I år är ingen av dem kvar och Rönnby har tappat ytterligare ett koppel spelare.

Det märktes också i SSL-premiären mot Huddinge där laget hade svårt att få igång spelet, men där man ändå vann med 4-3 till slut tack vare att en ny potentiell stjärnkedja klev fram.

Nyvärvade duon Adina Augustsson, 19, och Linnéa Nilsson, 20, som kombinerade in 98 poäng med Hagfors i ettan ifjol, bildade enhet med Moa Schilström, 23, och fixade tre av fyra mål i premiärsegern.

”Riktigt lovande spelare”

– Adina och Linné gjorde debut i SSL, men det märktes inte och det är två unga och riktigt lovande spelare. Vi har samma tänk när vi spelar, men vi kan snäppa upp oss ännu mer, säger Moa Schilström, som dock inte känner någon press att ersätta fjolårets stjärnkedja.

– Widar, Backlund och Lundqvist producerade enormt för oss ifjol så vi ska inte jämföra oss med dem. Vi har ett generationsskifte i laget, men vi har en bra känsla och vi har många bra spelare i truppen.

Förutom den nya kedjan, där Linnéa Nilsson stod för två mål och Moa Schilström för ett, så nätade också Mathilda By.

– Det var en typisk premiärmatch, inget bländande spel från något av lagen och mycket nerver. Men tre poäng är alltid tre poäng och det är skönt att vi är igång, säger Schilström.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN