Sverige nobbas av TV-program

Publicerad:
Uppdaterad:

Norge med i High Stakes Poker – precis som Finland och Danmark har varit

Danmark, Finland och Norge har varit representerade. Men svenskarna nobbas av populära TV-programmet High Stakes Poker.

En av överraskningarna i den kommande säsongen av det populära tv-programmet High Stakes Poker är norrmannen Andreas Høivold. Våra grannar, för att inte säga rivaler, i väst kommer alltså att synas i programmet.

”Glad som ett barn”

Han presenterades av Thor Hansen för producenten Eric Drache vilket ledde till att han blev klar för programmet, där pokerstjärnor spelar mot varandra om hiskeliga summor. Denna säsong ska man ha 200 000 dollar med sig till bordet, närmare 1,4 miljoner kronor räknat på dagskursen 6,88.

”Jag är glad som ett barn. Det är dock med lite blandade känslor. Att sätta sig med 200 000 dollar på ett pokerbord är inte daglig kost för mig. Inte ens i närheten. Är detta galenskap? Ja. Definitivt. Men är man galen kan man lika gärna chansa lite, eller hur”, skriver Andreas själv i sin blogg.

Andreas c har specialiserat sig på den vanligaste pokerformen numera: texas hold'em no limit. Han spelar både turneringar och kontantspel (cash game).

Sverige fortfarande utanför

I och med det norska intåget i programmet blir Sverige enda nordiska land, förutom Island, som varit utan representation i programmet. Både Finland och Danmark har haft två deltagare var i programmet: Finland med Patrik Antonius och Ilari Sahamies, Danmark med Gus Hansen och Peter Eastgate.

Tjänat mer än tio miljoner – bara på livespel

Andreas Høivold har specialiserat sig på den vanligaste pokerformen numera: texas hold'em no limit. Han spelar både turneringar och kontantspel (cash game).

är mest känd som segrare i EPT Dortmund 2007 och har drygt 1,5 miljoner dollar i turneringsvinster live. I dagens penningvärde är det mer än tio miljoner svenska kronor, räknat på dagskursen 6,88.

Minimedia/Pokermagazine

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN