Söderlings utbrott på huvuddomaren

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

Klagade och svor på domslut –
buades ut av hemmapubliken

Foto: Viasat Sport

Här flippar Robin Söderling ut.

Trots att han spelades ut totalt av Rafael Nadal vägrade han acceptera ett domslut utan krävde ner supervisorn Mark Darby.

– I wanna see the mark, he showed me a fucking footstep, skällde svensken.

Tennispubliken på Stadio Pietrangeli i Rom brukar vara tystlåten, men efter Robin Söderlings utbrott stod de upp och buade. Svensken hade förlorat första set med 1-6 och låg under andra med 0-2 när motståndaren Rafael Nadal slog en lång forehand mot baslinjen.

In, tyckte domaren.

Ut, tyckte Söderling.

Pekade på fel märke

Kanske betydde bollen inget för matchen, men för att få rätt begärde svensken ner domaren och bad honom visa bollens nedslagsmärke. Domaren gick ner, gjorde en snabb, lite loj, pek och återvände till sin stol. Det gjorde bara Söderling ännu argare.

Enligt honom var det inte ett bollmärke som domaren pekat på, utan tån av ett fotspår. Ursinnigt och högljutt krävde Söderling att få se märket igen, men när han nekades kallade han till supervisorn Mark Darby. Nu följde en ännu högre diskussion: huvuddomaren med sansad röst, Söderling med skrik.

– I want to see the mark, all I want is to see the mark, röt han.

Söderling hade rätt...

Men inga märken visades, Nadal fick rätt i poängen och allt verkade överspelat – tills hawkeyereprisen visade att Söderling hade rätt, bollen var ute med ett par centimeter.

Ändå tycker Viasats expert Fredrik Rosengren att Södering gjorde fel som brusade upp så.

... men kritiserades starkt

– Klart att man kan ha en viss förståelse för Robins frustration, men i och med att han jobbar med sånt här måste han visa sin coach att han kan svälja feldomsluten. Vi har sett det här för många gånger, det finns ingen anledning att ställa till sån stor teater av ett felbeslut, sa han.

Och Rosengren hade kanske rätt, för efter rabaldret var Söderling chanslös. Han tog inte ett enda game till utan föll med 6-1, 6-0.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN