Innebandy

AIK-målvakt i vild biljakt med rattfyllo

avKristoffer Bergström

Påkörd på väg till träningen – tog direkt upp jakten

På väg till träningen blev han påkörd av en rattfyllerist.

Det fick AIK:s Patrik Jansson att ringa polis – och själv köra efter mannen.

Den vilda biljakten genom Uppsala slutade i ett dike.

Foto: AIK
Patrik Jansson.

Det var förra onsdagen som AIK:s målvakt Patrik Jansson skulle åka från hemmet i Uppsala till träningen i Solna. Men innan han kommit ur stan dunkade en främmande bil in i sidan.

– Jag stod vid ett rödljus och då kom det en i en väldig hastighet. Jag hann bara tänka att fasen vad fort det går innan han kvaddade min backspegel. Min första reaktion då var att "det här måste vi snacka om", säger Jansson till eurosport.se.

Sladdade ner i dike

I stället för att stanna och se över bilen gav sig Jansson av på jakt mot bilen som körde fort men vingligt därifrån.

– Jag insåg rätt fort att personen var onykter. Han körde väldigt vårdslös så jag ringde 112. Jag fick då direktiven att fortsätta följa efter honom så att de kunde veta var han var, säger han till eurosport.se.

Färden slutade när föraren tappade kontrollen över bilen och sladdade ner i ett dike. Enligt AIK-målvakten är rattfylleristen nu misstänkt för grovt rattfylleri och han själv kan vittna i fallet.

– Det har jag inga problem med i så fall. Att sätta människors liv i fara som han gör tycker jag är väldigt upprörande. Det ska inte få förekomma, säger Jansson till eurosport.se.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy