Friidrott

Sista medaljhoppet

SPORTBLADET

I kväll ska Linus Thörnblad ta Sveriges första VM-medalj

BERLIN. 75 procent av Sportbladets läsare tror att Sverige blir medaljlöst i detta VM.

Nu står ett av de sista hoppen till Linus Thörnblad, 24.

I kväll klockan 19.15 håller vi tummarna.

– Inför OS var jag i lika bra slag som nu, men då var jag inte där mentalt. Men jag har lärt mig av mina misstag, säger han.

Säsongen så här långt har inte varit någon höjdare.

Inför VM har Linus Thörnblad även haft problem med en ömmande höft – men de problemen såg vi inte mycket av under höjdkvalet. Svensken kom in och hoppade sig rätt in i finalen utan några som helst problem. Lite skillnad det mot de senaste två mästerskapen – inomhus EM och OS – där han rev ut sig redan i kvalet.

Opåverkad av omgivningen

Thörnblad tog 2,20, 2,24 och 2,27 i första försöket och behövde två för att ta sig över kvalhöjden 2,30.

– Jag har samma fokus nu som när jag var i fyra mästerskapsfinaler i rad. Jag kan slå bort vad som händer runtomkring mig och bygga min egen bubbla, sa Thörnblad efter onsdagens kval.

Sverige, som kom till VM med färre medaljhopp än på länge, har inte haft något större mästerskap hittills och medaljerna har lyst med sin frånvaro. Men Thörnblad har kapaciteten att vara med och slåss.

Ryssar favoriter

OS-mästaren Andrej Silnov är skadad, men två andra ryssar – Ivan Ukhov och Jaroslav Rybakov – får bära favoritskapet. Därefter är det ganska jämnt mellan Thörnblad och några andra hoppare som Manson, Iannou och Baba. Och i en höjdfinal kan allt hända.

Men Sportbladets läsare är skeptiska. I en omröstning tror 75 procent – tre av fyra – att Sverige blir utan medalj i detta mästerskap.

En som dock tror på Thörnblad är förre olympiske mästaren Stefan Holm.

– Det känns som att guldet kommer att stå mellan ryssarna Ivan Ukhov och Jaroslav Rybakov. Men sedan är det Linus och ett gäng andra. Det är helt öppet vem som ska ta medalj, säger Holm till TT.

– Linus är en av dem som slåss om medaljerna, inget snack om det.

Fotnot: Under fredagseftermiddagen började det regna i Berlin – och väderrapporterna talar om att det ska hålla i sig. Är det bra eller dåligt för LInus Thörnblad?

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Friidrott

ÄMNEN I ARTIKELN

Friidrott