Thörner upp på elfte plats

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Femma i mål på tredje etappen

Stéphane Peterhansel blev historisk när han tog sin 52:a seger i Dakarsammanhang.

Samtidigt har Tina Thörner och Guerlain Chicherit avacerat.

Från sista till elfte plats

Foto: AFP

Fransmannen som kör för BMW X-raid vann den 182 km långa etappen mellan La Rioja och Fiambalá i Argentina och inför den fjärde etappen har de nu fyra minuter och 33 sekunder till godo på den dubble WRC-mästaren Carlos Sainz som kör för VW. I dag var fransmannen fem minuter och 44 sekunder före spanjoren.

– Det var en bra dag, vi startade på plats sex och gick i mål som ledare, säger Stéphane Peterhansel till marathonrally.com.

– Det var inte enkelt, trots att det var en kort sträcka. Det var både mjuka sanddyner och terrängkörning, vilket gjorde att det var svårt.

Thörner femma

Tina Thörner och hennes chaufför Guerlain Chicherit kör också för BMW X-raid och de var femma i mål (19 minuter och 18 sekunder efter Peterhansel), vilket gjorde att de klättrade i sammandraget och nu ligger på elfte plats (1.12,20 efter ledaren).

Även Pelle Wallentheim och Olle Ohlsson avancerade i sammandraget, de var 24:a på etappen, 2 timmar och 13 minuter efter ledaren och ligger nu på 23:e plats, tre timmar och åtta minuter efter Peterhansel .

I MC-klassen var det många som hade problem med motorerna som tappade i kraft vid full gas och förarna blev stående i sanddynorna.

Thomas Berglund var 13:e man vilket gjorde att han nu avancerat till 14:e plats totalt. Han var 31 minuter och 16 sekunder efter den rutinerade fransmannen Cyril Despres som hade elva minuter ner till Helder Rodrigues.

I dag kör ekipagen över gränsen till Chile för första gången, mellan Fiambala och Copiapo är det 203 km specialsträckor.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport