Alpint

”PH” bästa svenska efter Pärsonmiss

Maria Pietilä Holmner.
Maria Pietilä Holmner.

SPORTBLADET

Anja Pärson låg fyra efter första åket i Cortinas storslalom.

Men efter en stor miss i slutet av andra åket blev Maria Pietilä Holmner bästa svenska på sjunde plats.

– Jag var supernervös inför andra åket men jag är nöjd med sjunde, säger ”PH” till TT.

Inför söndagens storslalom handlade det mest om Anja Pärsons knä som hon skadade i lördagens störtlopp. Men hon ställde upp och gjorde ett riktigt bra första åk där hon kom in på en fjärde plats.

– Det är nog ganska bra med henne nu. Hon känner fortfarande smärta men det är bara i vissa lägen, säger hennes pappa Anders Pärson.

Tappade rejält

Men i det andra tappade Pärson rejält efter en stor miss ett par portar från mål och hade knappt styrfart när hon tog sig över mållinjen på artonde plats.

– Jag såg inte riktigt men man åker över en kant där och då måste man vara kvick, jag tror att Anja var lite sen. Men när man har åkt i 1.20 är man rätt trött också, säger Maria Pietilä Holmner som därmed blev bästa svenska med sin delade sjunde plats.

Hon låg sjua redan efter det första åket, ett åk som hon var nöjd med. I det andra hade hon bara sextonde bästa tid men det räckte trots allt till en total sjunde plats.

– Jag var supernervös inför det andra åket. Det var väldigt svängigt och jag tyckte inte att jag hade superklippet som gör att det känns fort. Jag försöker verkligen släppa på men det är svårt när det svänger så mycket, säger Pietilä Holmner.

Rödvitt i täten

TT: Vad var du nervös för?

– Jag har funderat på det själv, men det är så ibland om man tvivlar på sig själv. Man måste försöka få bort det och då är det tur att vi har bra folk uppe vid starten som vet vad de ska göra.

I täten var det bara rödvitt. Österrike lade beslag på alla pallplatser, bäst var Kathrin Zettel som vann överlägset, 1,39 före Michaela Kirchgasser. Elisabeth Görgl ledde stort inför andra åket men gjorde en stor miss i slutet av det andra. Ändå lyckades hon ta sig i mål på en tredje plats.

Anders Forsberg/TT

ANNONS

Säkra spikar, givna helgarderingar och sjuka skrällar. Fixar du 13 rätt på Stryktipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Alpint

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpint