Poker

Juha Helppi skaffar agent

Av: 

Minimedia

Jim Baas

SPORTBLADET

Den finske pokerspelaren Juha Helppi blir den senaste superstjärnan att ansluta sig till PokerIcons, den sammanslagna pokeragenturen vars svenska del förut hette Vegas Pokeragent.

Juha Helppi, finsk pokerspelare.
Juha Helppi, finsk pokerspelare.

Juha Helppi, 31 vann i slutet av januari förstapriset på 192 000 euro i highrollereventet i PokerStars EPT Deauville, Frankrike. Summan motsvarar 1 985 000 kronor räknat på dagskursen 10,34.

Genombrott för sju år sedan

Helppi har gjort sig känd som en bra livespelare. Första fina placeringen i turneringssammanhang kom i Helsinki Freezeout 2001, där han blev trea. Året därpå slog han till med en WPT-seger i Aruba – en karibisk ö, som geografiskt hör till de Nederländska Antillerna strax norr om Venezuela.

Efter det har han hamnat i pengarna i olika WSOP-event och andra stortävlingar. Totalt har han vunnit över två miljoner dollar, eller 16 miljoner kronor, i livepoker.

Ska spela alla stora turneringar

I vår kommer Juha, som sponsras av Interpoker, att spela alla europeiska stortävlingar. Och till sommaren planerar han spel i poker-VM (WSOP) igen.

Med ett så intensivt turnéliv blir en agent allt viktigare, anser Juha.

– Jag behöver en duktig agent som tar han om diverse saker runt omkring pokern, förklarar han valet att anlita en pokeragentur.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker