Nu blir Franzén Spanien-proffs

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Spelsättet lockar mig

Mathias Franzén följer den nya trenden – att bli handbollsproffs i Spanien.

– Det lutar åt att det blir så. Det är självklart väldigt intressant, säger han.

Ligaledarna Ademar Léon är intresserade av landslagets kantspelare. Kontraktsförslaget är på väg och förhandlingarna kommer att inledas inom kort.

– Spelsättet lockar mig, det är snabb och rolig handboll. Vad jag har hört så kommer det att passa mig bra och det ska vara ett bra ställe att utvecklas som handbollsspelare, säger Mathias.

Efter sex år och fem SM-guld är han nu på väg bort från de regerande svenska mästarna Redbergslid. Bort från bröderna Mikael och Anders.

”Jobbigt att lämna RIK”

– Det är klart att det skulle vara jobbigt att lämna RIK, det kommer att svida för jag har så många bra kompisar i laget, men någon gång måste man ta ställning om framtiden.

Han hade även ett kontraktsförslag från den tyska Bundesligaklubben Willstätt/Schutterwald, men valde att tacka nej. I stället talar nu allt för att han flyttar till León, ungefär tre timmars bilresa nordväst om Madrid.

Laget leder nu ligan, tre poäng före Barcelona, och Drotts Magnus Andersson har gjort succé i klubben. Han spelar där säsongen ut, men återvänder till Halmstad för att spela i Sverige i höst.

Viktigt med spel i Europa

Tre omgångar återstår av serien. Lyckas klubben hålla undan för Barcelona blir det spel i Champions League nästa år.

– Det är väldigt viktigt för utvecklingen att få spela Champions League och jag hoppas verkligen att de vinner ligan, säger Mathias Franzén.

– Detta är det hetaste alternativet och jag har bara hört positivt om tränare, laget och utvecklingsmöjligheterna. Det viktiga är att man inte stannar i utvecklingen.

Anna Carlsson

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN