Protesterar mot bojkott – med en ledsen hund

1 av 2
Så här såg förbundets sajt ut.

avErik Karlsson

SPORTBLADET

Ukrainas idrottsminister har beslutat att landets skidskyttar ska göra som Sebastian Samuelsson och bojkotta världscupfinalen i ryska Tiumen.

Men personen bakom ukrainska skidskytteförbundets hemsida höll inte med om beslutet och väljer nu att protestera – med en ledsen hund.

Kanada, Tjeckien och USA:s landslag har redan valt att bojkotta världscupfinalerna i ryska Tiumen, precis som svenske stjärnan Sebastian Samuelsson.

Nu har även Ukraina sällat sig till länderna som inte kommer dyka upp till tävlingarna.

– Det handlar om ett aggressivt land som systematiskt ignorerar internationell lag, inklusive de som finns i idrottsvärlden – där de inte följer antidopning-reglerna, säger idrottsministern Igor Sjadonov om beslutet i ett uttalande enligt Kyiv Post.

”Leder ingenstans”

Det ukrainska skidskytteförbundet ville först inte kommentera om beslutet var taget i samförstånd men enligt Kiev Post ska man senare medgett det.

Men det verkar fortfarande råda mycket delade meningar om bojkotten inom förbundet. I alla fall om man ska döma av det ukrainska skidskytteförbundets hemsida, eller det som återstår av den.

Går man in på sajten möts man nämligen bara av en bild på en ledsen hund och en kort text där man skriver att beslutet är ”opatriotiskt” och ”leder till ingenstans”.

Kuppen som stängt ner förbundets hemsida helt ska vara genomförd av hemsidans webmaster som tillägger att det inte ska vara den officiella åsikten hos skidskytteförbundet.

ARTIKELN HANDLAR OM