”Klart att han har tagit något”

Alexander ”The Mauler” Gustafsson inför UFC-matchen

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

LOS ANGELES. Det är den hetaste returmatchen kanske någonsin i UFC-historien men allt förhandssnack handlar om pikogrammen turinabol i Jon Jones kropp.

– Klart att han har tagit något. Det är helt omöjligt att det skulle sitta kvar något efter ett och ett halvt år, men det spelar ingen roll för mig. Jag möter honom hur han än är, säger Alexander Gustafsson.

Egentligen borde såklart Jon Jones bli avstängd för ett positivt dopningsprov men UFC med presidenten Dana White i spetsen väljer att avfärda testresultatet som något så futtigt att det är oväsentligt.

– Det är en show också, konstaterar Alex.

Du vill väldigt gärna ha den här returmatchen, trots att Jones egentligen borde stängas av.

– Ja, det är klart.

”Jag tror han är i sitt livs form”

Med sitt stökiga liv skulle man lätt kunna tro att Jones slarvat med sina förberedelser.

– Jag tror att han är i sitt livs form. Jag har förberett mig för den bästa Jones och jag tror på riktigt att han är redo, säger Alexander allvarligt och fortsätter:

– Han är nog nervös. Han känner press. Han har mycket att bevisa. Men jag tror att han är i sitt livs form. Han tränar alltid. Han har talang och arbetar hårt. Han är bäst i världen.

Att vara bäst i världen är en sak. Att vinna på lördag kväll i The Forum är en helt annan. I en oktogon kan precis vad som helst hända.

1 av 2 | Foto: Conny Sillén

”Det här är belöningen”

Senast Alexander Gustafsson gick match var mot Glover Teixeira i Globen 28 maj 2017. Överlägsen seger för The Mauler men sen dess har han bara fått träna.

– Det spelar ingen roll. Känns som att jag har gått match varje dag på gymmet. Det här blir en dag på jobbet. Inga konstigheter.

– Jag är förväntansfull. Exalterad. Det här är belöningen. Man får kliva in i buren och får möjlighet att bevisa för världen att man är bäst. Det kan vara min sista möjlighet. Det kanske inte blir min sista. Jag har haft två chanser tidigare. Nu har jag en tredje.

Han har förlorat två titelmatcher med minsta möjliga marginal. Mot Jones och mot Daniel Cormier. En tredje förlust skulle bli tung.

– Den är jobbig.

”Boxningen var för skojs skull”

Varje titelmatch har varit hans livs match och när jag visar bilder från hans första livs match känner han omedelbart igen vad det handlar om.

– Ja, du ser. Gamla bilder det där. Från boxnings-SM för länge sen. Minns inte vilket år det var.

Det handlar om nybörjar-SM 2003 i Köping. Alexander vann finalen.

– Jag började tidigt men boxningen var bara för skojs skull. Nu är man här. Det har varit en lång resa som inte gick att förutse. Men någonting stort har jag alltid trott skulle hända. Jag har jobbat för det och alltid sett framåt.

Hur ser framtiden ut efter att du har vunnit på lördag?

– Vi får se. Du får ställa frågan när jag har bältet runt midjan.

Publicerad:

LÄS VIDARE