”Jävla clown! Vet att du tar sprutor”

Alexander Gustafsson till attack i natt

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Ordkriget mellan Alexander Gustafsson och Jon Jones trappas upp.

Efter beskedet att Jones än en gång testat positivt för anabola steroider går svensken till rasande attack mot sin rival.

”Du är en jävla clown”, skriver han på Twitter.

På julaftonsmorgonen vaknade Sverige upp till nyheten att Alexander ”The Mauler” Gustafssons nästa motståndare, Jon ”Bones” Jones, återigen testat positivt för den anabola steroiden turinabol.

Testet, som gjordes den 9 december, innehöll en ytterst liten mängd av det förbjudna ämnet och U.S. Anti-Doping Agency (USADA) anser att det kan vara ”restmängder” som finns kvar från det positiva test han lämnade år 2017, som han också stängdes av för.

Jones bedyrar sin oskuld, men Alexander Gustafsson är rasande.

Matchen flyttas

Ärkerivalerna möts klockan 04.00 natten till söndag, svensk tid.

Tanken var att fajten skulle gå av stapeln i Las Vegas, men delstaten Nevada vägrar ge Jones MMA-licens och matchen flyttas därför till Los Angeles.

Klart är att ”The Mauler” känner sig segerviss.

”Det spelar ingen roll om du så går på raketbränsle, jag kommer ändå att sänka dig, Jon”, skriver han på Twitter.

När de möttes första gången, år 2013, tilldömdes Jones segern, men Gustafsson anser att han var den rättmätiga vinnaren och att domarna berövade honom på segern.

Stort ordkrig

Jones håller inte med.

”Bror, jag tog emot dina bästa träffar i den matchen, ändå var jag inte ens nära att bli groggy. Du var sekunder ifrån att bli knockad i fjärde ronden. Du är verklighetsfrånvänd”, skriver amerikanen på Twitter.

Nu går svensken till ny motattack.

”Du är en jävla clown! Alla vet att du är van att ta sprutor. Inget nytt där. De enda som skyddar dig är Dana White och Jeff Novitzky (UFC-presidenterna). Din tur kommer att ta slut i helgen”, skriver han.

Publicerad: