Svennis vet vad jag gått igenom...

SPORTBLADET

Norman försvann - men tröstades av Englands förbundskapten

BÅSTAD

Magnus Norman spelade världsklasstennis i 17 minuter.

På läktaren satt Sven-Göran Eriksson och njöt tillsammans med fästmön Nancy dell´Olio av uppvisningen.

Sen kom Normans spel av sig.

Foto: Värmlandsmöte Svennis var och tittade på Noman i kvartsfinalen i Båstad. Norman fick efter matchen en pratstund med Svennis som var imponerad av Magnus spel.

Spanjoren Tommy Robredo sprang upp omöjliga bollar och vände till en 2-1-seger.

Efteråt sågs Eriksson prata med Norman inne i det nya hotellet. Ett lågmält samtal mellan två värmlänningar. Det såg ut ungefär som den när Svennis talar om för sina engelska landslagsspelare vad de ska respektive inte ska göra.

- Svennis var imponerad av spelet och tyckte att det var en bra match. Han vet vad jag har gått igenom och hoppades givetvis att min kropp ska hålla nu. Svennis ska följa mina resultat först och främst i Amsterdam och sen i USA, säger Magnus Norman.

Allting kom tillbaka

Tommy Robredo är en allroundkunnig 20-åring som klättrar snabbt på världsrankingen.

Oerhört snabb och kämpastark.

- Allting kom tillbaka hela tiden. Det kändes att jag var tvungen att döda bollen tre gånger om innan den var vunnen. Jag får ta med mig mina två segrar och första setet till Amsterdam nästa vecka och bygga vidare härifrån.

Tror på sig själv

Kroppen håller efter den långa uppbyggnadsperiod som han tvingades till efter höftoperationen förra våren.

- Nu kan jag koncentrera mig på rätt saker i stället för min kropp som jag fokuserat på i nio månader. Jag håller på med tennis för att utveckla mig på banan och inte vara på en massa rehabcenter runt om i världen.

- Jag måste tro mig själv om att kunna spela så en hel match. Skillnaden mot 1999 och 2000 är att då visste jag att jag kunde det, säger Magnus Norman.

Efter Amsterdam tar Magnus Norman en veckas semester innan han byter till hardcourt med start i Toronto.

Kul med hardcourt

- Det ska bli kul att spela på ett annat underlag än grus även om det är ett av mina två favoritunderlag. Jag börjar bli trött på att höra spanska i omklädningsrummen hela tiden.

Spanjorerna dominerar grustennisen stort i år.

Magnus har bara vunnit sex matcher under hela 2002

Stefan Alfelt

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis