Maria Lindberg förlorade VM-titelmatchen

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Stefan Alfelt

SPORTBLADET

WARSZAWA. Stentufft, jämnt och en ny förlorad VM-titelmatch.

– Fan. Jag trodde verkligen att jag skulle klara av att slå henne, säger Maria Lindberg.

WBC-mästaren Ewa Piatkowska behöll sin VM-titel med minsta möjliga marginal på sin hemmaplan.

– Klart att jag är jättebesviken. Det var min stora chans som jag ville ta när den kom. Jag gör en bra match men jag gör också fel. När jag träffar är jag dålig på att följa upp, säger Maria som ledde efter fyra ronder.

Sen landade Piatkowska en hård höger.

– Jag gick nästan ner. Den tog tufft. Den var jävlig, men jag kände inte att den tog. Kände bara att benen vek sig under mig.

Efter den smällen blev det ännu hårdare och jämnare men Maria kom igen och förde slutronderna.

– Det var jämnt och kunde gått tvärtom. Hon var skakad flera gånger, men jag följer inte upp. Annars hade jag kunnat få ner henne. Fy fan så jobbiga matcherna är. Det är så vidrigt att känna att man inte orkar.

En domare hade oavgjort 95–95 medan de andra två hade 96–94 till polskan.

– Kan inte säga att det är feldomslut heller för det är ju där och vippar. En domare hade ju oavgjort. Sen tycker jag att de flesta hårda träffarna i matchen hade jag, säger Maria.

”Större besvikelse”

Tidigare har hon förlorat två jämna VM-matcher mot storstjärnan Christina Hammer.

– Besvikelsen efter den här är mycket större för den här är mycket jämnare. Den här kunde jag vinna. Hade jag varit mästare hade jag säkert fått vinsten. Så är det definitivt. Då blir besvikelsen så mycket större.

– Mot Christina Hammer var det ingen som förväntade sig att jag skulle vinna. Här var det verkligen min chans att ta bältet och det blev en helt annan typ av match. Denna var tuffare och hårdare rent konditionsmässigt. I Hammermatcherna hände inte mycket.

Hemmaplan och mästare ger ofta fördel i proffsboxning.

– Det som är så himla trist att varenda gång jag får chansen så får man inte domarna med sig för att man är utmanaren och det kommer jag att få kämpa med till slutet. Jag kommer aldrig att få hemmafördel. Att gå in och vara överlägsen mot en mästare är skitsvårt. Dom är ju bra. Där
uppe är det ju hårfint, säger Maria.

Som nu får fundera över om hon ska starta om och satsa på ännu en stor match.

– Ja, vad händer nu? Jag har ingen jäkla aning. Det får jag tänka igenom. Se vad jag har för alternativ. Fördelen på damsidan är att alla mästare behöver utmanare och det finns inte så många på tjejsidan. Så det är inte omöjligt med en ny stormatch, säger Maria Lindberg.

Publicerad:

LÄS VIDARE