Poker

Svenska stjärnan: ’Blev lite mycket’

Av: 

Minimedia

Michal Wolski

SPORTBLADET

Martin Jacobson om: Tiden efter VM-titeln Framtidsplanen Festnatten med MMA-stjärnan

Martin Jacobson.
Martin Jacobson.

Han är den hittills ende svensk som vunnit pokerns eget VM, WSOP Main Event.

I podden Syn! hos Poker.se berättar Martin Jacobson om tiden efter VM-titeln, drömmarna om en egen cafékedja och spontanfesten med MMA-stjärnan Nick Diaz.

– Det var en galen natt, säger stjärnan i podden.

I november 2014 fick Sverige sin största framgång någonsin i livepoker, när Martin Jacobson vann WSOP Main Event – en seger som gav honom motsvarande 74 miljoner kronor.

Tiden efter världsmästartiteln var omtumlande erkänner Lidingösonen:

– Jag kände mig lite överväldigad i början, då var det tusen olika förfrågningar från både det ena och det andra. Då kändes det som att det blev lite mycket, samtidigt som man skulle smälta segern och försöka förstå vad som hade hänt. Men sedan svalnade det rejält. Resten av året var ganska lugnt, säger han.

”Ambitionen är att göra det till en kedja”

I podden berättar 28-åringen, som är utbildad kock, om sin framtidsdröm: att öppna en cafékedja. När projektet blir verklighet är dock oklart:

– Jag började för ett bra tag sedan skissa på en affärsplan gällande ett hälsocafé, ambitionen är att göra det till en kedja. Börja med ett ställe och bygga vidare därifrån, säger han och fortsätter lite senare:

– Det har gått lite fram och tillbaks, ena dagen känner jag mig mer motiverad gentemot det. Andra dagar känner jag mer för poker, att jag är mer motiverad att spela. Jag försöker inte att sätta något fast datum, mer att man sneglar på ett spelschema och vad som känns rimligt, vad som känns rätt.

Festade med MMA-stjärnan

Jacobson ägnar sig dock inte bara åt poker och att planera sin eventuella caféframtid. Han tränar regelbundet och är en stor MMA-entusiast. Efter en pokerturnering i Los Angeles häromåret av sprang han på amerikanska MMA-stjärnan Nick Diaz utanför en bar.

Tillsammans med en kompis går de fram för att ta en bild när kompisen presenterar honom som världsmästare i poker.

– När han nämner det säger Nick ”shots on him” så vi går in i baren och börjar beställa shots. Det var en galen natt, säger Jacobson med ett skratt.

Ser fram emot Las Vegas

Just nu har Jacobson tagit några veckors ledighet från pokern för att ta tag i sitt caféprojekt, men till våren planerar svensken att värma upp inför WSOP i Las Vegas med EPT-finalerna i Monte Carlo och onlineturneringen SCOOP.

I Las Vegas ser han fram emot de nya teameventen som dykt upp:
– Det kan nog bli intressant. Jag kommer ihåg att de hade det för många år sedan, minns inte om det var ett officiellt World Series-event, men det var i Vegas under World Series. Jag och polaren drog ihop ett lag, tryckte tröjor eller man kanske fick tröjor.
– Det är inga problem att motivera sig för det.

Lyssna på podden här (extern länk)

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 6 miljoner – tippa söndagens hetaste matcher här.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker