Europa ska upprepa: Miraklet på Medinah

SPORTBLADET

USA leder med tre poäng inför singelmatcherna

Foto: Justin Rose och Stenson.

Henrik Stenson möter Jordan Spieth när Europa jagar en ny vändning i Ryder Cup.

Det ser mörkt ut – men läget är i alla fall bättre än för fyra år sedan.

– Vi är en poäng närmare än vi var på Medinah, säger Justin Rose.

"Miraklet på Medinah", när Europa på bortaplan vände 6–10 till seger under sista dagens singlar 2012, är en klassiker i Ryder Cup-historien.

Nu krävs något liknande under dagens spel på Hazeltine. USA leder med 9,5 poäng mot Europas 6,5 och har kopplat ett rejält grepp efter att ha avslutat gårdagens spel med 3–1 i bästbollmatcherna. Men européerna tänker inte ge slaget förlorat på förhand.

– Chanserna finns ju där, men det kommer krävas något väldigt speciellt om det ska gå vägen, säger Henrik Stenson.

En seger av fyra

Han har bara vunnit en av sina fyra matcher hittills i Ryder Cup, men som en av lagets stjärnor får han ändå en nyckelroll i dag. Kaptenen Darren Clarke väljer att skicka ut sina starkaste kort i de första matcherna, för att om möjligt lyckas knappa in tidigt och få USA i gungning. Stenson får spela mot Jordan Spieth, som spelade riktigt svagt i går eftermiddag, i den andra matchen. De två kanske hetaste spelarna hittills i Ryder Cup – Rory McIlroy och Patrick Reed – är först ut när spelet inleds klockan 18.04 svensk tid.

– Jag är helt klart besviken på eftermiddagens resultat ur en europeisk synvinkel, men det finns fortfarande tolv poäng att spela om, säger Darren Clarke.

USA avslutade starkt

Han fick se USA avsluta dagen med tre raka poäng och hade därefter ett möte med spelare och caddies. Några av dem var med för fyra år sedan och behöver ordna en repris nu, om inte USA ska vinna sin första Ryder Cup sedan 2008.

– Det var ett riktigt bra och starkt möte. Killarna tror fullt på att de har talangen och viljan för att få till ett resultat i morgon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ryder Cup

Golf