Sportbladet avslöjar: Skriver nytt kontrakt

avAnna Andersson

MTG förlänger avtalet till och med 2019

Foto: TT

Grattis alla roadracingsfans.

MTG Sport fortsätter att storsatsa på MotoGP.

Sportbladet kan avslöja att de nya rättigheterna gäller till och med 2019.

MotoGP har de senaste säsongerna varit en av världens mest spännande racingserier bara i år har nio olika förare vunnit race och det var länge en tuff kamp om VM-titeln.

Lagom till säsongsfinalen i Valencia kan Sportbladet berätta att MTG Sport har förlängt kontraktet med MotoGP i ytterligare tre år.

– Det är väldigt glädjande att vi kan fortsätta vår kontinuerliga satsning på de främsta rättigheterna, på såväl två- som fyra hjul. MotoGP passar perfekt in i vår ambition att erbjuda tittaren världens bästa motorsport, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt.

Lorenzo byter team

I år vann Marc Marquez sin tredje VM-titel i klassen och han finns kvar hos Honda när säsongen startar i Qatar den 26 mars, även VM-tvåan Valentino Rossi ( Yamaha) är sitt team trogen. Fjolårets mästare Jorge Lorenzo lämnar däremot Yamaha för Ducati där han blir teamkamrat med Andrea Dovizioso.

Maverick Vinales blir kollega till Rossi hos Yamaha och Dani Pedrosa fortsätter som teamkollega till Marquez.

MTG Sport har förlängt rättigheterna  för MotoGP, samt Moto2 och Moto3 i Sverige, Danmark, Norge och Baltikum. I Sverige visas roadracingen på Viasat Motor/HD och streamingtjänsten Viaplay.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport