Sverige nära en plats i pingis-EM

Publicerad:
Foto: TT
Pär Gerell.

Sverige besegrade Slovakien med enkla 3–0 och har nu två vinster i kvalet till EM i bordtennis i Luxemburg om ett år.

– Det är väl inte helt klart med EM ännu, men vi har i alla fall gett oss de bästa förutsättningarna, sade Sveriges förbundskapten Marcus Sjöberg.

Anton Källberg inledde med seger i tre raka set mot Wang Yang. Pär Gerell ersatte skadade Kristian Karlsson och gjorde också han 3–0 mot Bai He.

– Pär rörde sig bra och tappade väl bara koncentrationen i mitten av tredje set, sade Marcus Sjöberg.

Bai He vände 3–5 till 10–8, och gick fram till två setbollar. Men sedan spelade Gerell distinkt och aggressivt de resterande bollarna och vann med 12–10.

Mattias Karlsson skulle sedan gå in och kopiera sina lagkamraters prestationer. Det började bra, men Lubomir Pistej spelade en hel del på chans – vilket gick hem och han eldade på publiken i ett försök att störa svensken. Men Karlsson höll sig lugn.

– Han (Pistej) är ofta ute efter att påverka sina motståndare. Mattias uppträdde proffsigt och det gick vägen, sade Marcus Sjöberg.

Det krävdes dock en timeout vid underläge med 3–4 i skiljeset. Förbundskaptenen gav några goda råd under den pausen och Mattias Karlsson tog sex raka poäng för att till slut vinna klart.

TT

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM