Uniteds sanslösa prislapp: 5,6 miljarder

SPORTBLADET

Man United har värvat rejält – framgångarna lyser med sin frånvaro

Paul Pogba blev världens dyraste spelare när han skrev på för Manchester United.

I och med värvningen har klubben spenderat 5,6 miljarder kronor – på tre år.

Resultatet?

En titel.

När Manchester United värvade Paul Pogba, 23, krossade de alla tiders transferrekord genom en transfersumma som uppgick till 89 miljoner pund eller rättare sagt 974 miljoner kronor.

Efter att fransmannen varit avstängd i premiärmatchen mot Bournemouth väntas han i kväll göra sin debut i klubben – i mötet med Southampton.

– Hans kondition är okej nog för att spela några minuter, sa managern José Mourinho på gårdagens presskonferens.

Bara en cuptitel

Även om Paul Pogba är den dyraste i Manchester Uniteds rad av värvningar är han inte ensam om att ha kostat klubben stora slantar. Såväl den brittiska tabloiden Daily Star som The Odds Bible har nämligen lagt samman övergångssummorna på klubbens nyförvärv – sedan Sir Alex Fergusons avsked efter säsongen 2012/2013.

Slutsumman?

5,6 miljarder kronor.

Då ska det även påpekas att varken löner, klausuler, bonusar eller olika avgifter till tränare och agenter är inkluderade. Utan det är enbart övergångssummorna som har sammanställts.

Trots de kolossala summorna som plöjts ner på nya spelare har resultaten som bekant inte gått klubbens väg. De tre åren efter Fergusons sorti har inneburit blott en titel, i form av FA-cupen i våras, och att de har missat Champions League två gånger.

”Glöm senaste åren”

– Vi kan se på vår klubb från två perspektiv. Det ena är de tre senaste åren och det andra är klubbens historia. Jag föredrar att glömma de tre senaste åren och fokusera på historien – och den gigantiska klubb jag har i min hand nu, förklarade José Mourinho på sin allra första presskonferens i Manchester United.

Med en José Mourinho som manager, en rekorddyr värvning i bagaget och nya miljarder ivägskickade är det tänkt att Manchester United ska ta sig tillbaka till toppen och den position klubben hade under Ferguson.

Om de lyckas? Det återstår att se.

ARTIKELN HANDLAR OM