Amerikanska hånet mot Sverige

SPORTBLADET

Upprörda efter Sveriges finalavancemang

1 av 3

Sverige är klara för OS-final.

Det får de amerikanska supportrarna att se rött.

"Jag vet inte om jag är mer upprörd över att Sveriges spelstil segrade eller att vi behöver se på det igen", skriver den före detta fotbollsstjärnan Aly Wagner på Twitter.

Sverige är klart för OS-final efter stor dramatik mot Brasilien. Lisa Dahlkvist kunde slå in den sista straffen och säkra finalplatsen efter att Hedvig Lindahl räddat Brasiliens femte straff.

I kvartsfinalen segrade Sverige också på straffar, då mot USA.

Efter Hope Solos utspel och Pia Sundhages svar har nu många amerikaner sett rött på Sveriges – och deras förre förbundskaptens – finalavancemang.

"Ni vann inte på rätt sätt"

Många amerikaner är upprörda över Sveriges taktiska plan i matchen mot Brasilien.

"Bra jobbat Sverige, men snälla, lär er att spela offensivt innan finalen. Matcher som spelas mot ett mål är tråkigt", skriver en användare.

"Det är inte roligt att titta på"

Även amerikanska journalister svingar mot det svenska landslaget.

"Jag är förkrossad över att behöva se Sverige spela final. Jag hatar att se att negativa taktiker belönas genom att nå till final i ett sådant här mästerskap. Det är inte roligt att titta på", skriver den amerikanska journalisten Hal Kaiser.

Aly Wagner, som gjort 131 landskamper för det amerikanska landslaget är också upprörd.

"Samtidigt som jag respekterar taktiken och utförande så vet jag inte om jag är mer upprörd över att Sveriges spelstil segrade eller att vi behöver se på det igen", skriver Wagner, som numera är journalist, på Twitter.

Wambach hyllar

Den förra fotbollsstjärnan Abby Wambach är däremot av en annan åsikt.

"Grattis till Pia och det svenska laget till finalplatsen. Det handlar inte om hur du gör det, bara att du gör det, skriver hon på Twitter.

OS-finalen mot Tyskland spelas på fredag 22.30 och sänds på TV3.

ARTIKELN HANDLAR OM