Ilska mot domaren: Jag slaktade henne

SPORTBLADET

Utbrottet mot domaren efter förlusten

1 av 2

NYKÖPING. Mikaela Laurén var grym i sin ”revanschmatch”.

– Jag har aldrig slaktat någon så tidigare, säger Mikaela Laurén.

Ungerskan Szilvia Szabado tog emot enormt många slag och stoppades av domaren i den sjätte ronden.

Ett domslut som Szabado inte alls var nöjd med. Hon skrek ”fuck off”. Sparkade mot en kameraman och kastade sig ned på golvet och slog ilsket med händerna i mattan.

En reaktion som Mikaela Laurén inte förstår riktigt.

– Jag tyckte att hon är galen. Det är inte bra för henne att ta så många smällar. Jag var chockad. Varför gick hon inte ner? Hon måste ha världens träskalle.

– Jag har aldrig, aldrig … det här var min 32:a proffsboxningsmatch, jag har aldrig varit med om att en tjej tagit emot så mycket stryk. Så hårda smällar.

”Hon blev ju överkörd”

Domaren Håkan Sindeman tog rätt beslut när han bröt matchen.

– Jag tycker att domaren kunde ha brutit en rond tidigare. Hon blev ju överkörd, det var utklassning. Jag är den första som stoppat henne. Var väl det som gjorde extra ont för henne, säger Mikaela.

Segern var ett måste för henne efter den tunga förlusten mot Klara Svensson. Nu tänker hon ta tillbaka WBC-bältet i supermellanvikt som hon gav upp för att möta klara i den lättare viktklassen weltervikt.

– Det kommer bli nästa match. Jag ska ta tillbaka titeln från polskan (Ewa Piatkowska) som tagit mitt bälte, säger Mikaela.

Fornling vann svenskmöte

Sven Fornling vann den laddade Sverigetitelmatchen i lätt tungvikt över Naim Terbunja med en övertygande match.

– Jag visste att han skulle öppna i högt tempo men han var inte snabb och slog heller inte speciellt hårt, säger Sven Fornling.

Vars tempo och överlägsna kondition gav honom ett övertag genom hela matchen. Sven var den som slog flest och bäst kombinationer medan Terbunja satsade på att vinna med en hård högersving.

– Ingen fara. Tog ett par och sa till honom. Kan du inte hårdare?

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM