NFL 2016/2017

Fick brutalt hot – kom via klubben

Av: 

Andreas Käck

SPORTBLADET

Signaturen en bluff: ”Finns folk som hatar”

Denver Broncos linebacker Brandon Marshall fick ett handskrivet brev från en ”sjätteklass”.

I själva verket var det ett förtäckt hot.

– Det här är förskräckligt, säger NFL-stjärnan.

Brandon Marshall spelar linebacker i Denver Broncos och tillhör inte den kategori spelare som får mest uppmärksamhet. På senare tid har han dock rivit ner en del rubriker för att – likt flera andra spelare – demonstrativt ha ratat nationalsången som en symbol för det förtryck han och andra spelare upplever att mörkhyade fortfarande utsätts för i USA.

Direkta hot

I dagarna fick han ett brev med posten, signerat av ”sjätteklass i Martin Luther King Middle School” med hälsningen ”vi älskar dig Mr Marshall”.

Men avsändarens signatur var bara en bluff, till för att se till att brevet – som skickades via klubben hem till Brandon Marshall – kom fram.

När han väl öppnade brevet kom chocken.

En direkt rasistisk och hotfullt skriven text innehållandes flera verbala övergrepp och otäcka hot såsom ”vi ska se till att du får sitta i rullstol”.

”Folk som hatar”

Brandon Marshall valde att visa upp brevet via sitt Instagram-konto.

– Jag vill visa att rasism fortfarande finns. Folk tänker att det har städats bort, men det finns kvar där ute och det här är ett bevis på att det fortfarande finns människor som hatar, säger Marshall enligt ESPN.

Denver Broncos utreder nu ärendet.

Tidigare denna vecka blev New York Giants fullback Nikita Whitlock utsatt för en attack då kan kom hem till ett inbrott där förövaren (eller förövarna) lämnat efter sig nazistiska symboler och en lapp med texten ”dra hem till Afrika”.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

NFL 2016/2017

Denver Broncos

New York Giants

NFL

Amerikansk fotboll