Maria Lindberg tog överlägsen seger

Av: Stefan Alfelt

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 6 | Foto: Stefan Alfelt
Maria Lindberg skickade Timea Belik i golvet två gånger innan hon vann på knock.

HAMBURG. Enkel och övertygande seger för Maria Lindberg över Timea Belik på knockout i tredje ronden.

Då siktar Maria in sig på riktigt stora matcher.

– Nu är det Cecilia Braekhus och Mikaela Laurén jag är ute efter. Any time. Jag är så redo, säger Maria.

Efter att ha stoppats och närmast förföljts av det svenska boxningsförbundet i 17 år efter sin hjärnblödning i en amatörlandskamp mot Finland 1999 har det äntligen ljusnat för 38-åriga Maria Lindberg. Tack vare samarbetet med den oerhört rutinerade Mogens Palle.

– Den som kommer fram först tar jag. Är det någon som kan lösa det för mig är det Mogens, säger Maria Lindberg.

”Varje slag gjorde ont”

Belik var chanslös från start mot Maria. Vilket hon skulle vara eftersom hon hoppat in som andra reserv som motståndare till Maria och egentligen är kick- och thaiboxningsstjärna. Detta var hennes andra match som boxningsproffs och då blev givetvis Lindberg, som är femterankad i världen, alldeles för mycket.

– Jag trodde det skulle vara slut i andra ronden, säger Maria som skickade sin motståndare i golvet två gånger och i resten av de knappa tre ronderna jagade henne runt ringen med hårda slagserier.

Men det borde hon inte gjort beroende på en skadad knoge på höger hand.

– Det var därför jag inte skulle slå så mycket. Det gick ju så där. Vartenda slag gjorde ont. Men jag tror det gjorde mer ont på henne. Jag fick in några höger som var riktigt sviniga.

– Dumt av mig. Jag borde tagit chansen och lekt med henne men sen var det kanske bra för handen att det tog slut fort. Jag kunde tagit lugnare och boxats snyggare.

Hennes tränare, förre världsmästaren Artur Grigorian, var inte heller helt nöjd med hennes forcering.

– Han sa att nu har du visat att du är stark men du behöver inte skjuta med kalasjnikoven mer. Så pratar bara en tränare från Uzbekistan.

Ska kollas av läkare

Helt meningslös var inte den överlägsna segern för Maria.

– Den gav mig ringerfarenhet. Det är det enda jag saknat i hela min karriär. Jag har alltid tränat skithårt men det är matcher jag saknat. Kunna kontrollera vad som händer i ringen.

På måndagen blir det läkarkoll av handen för att hinna bli helt frisk till 29:e april då Mogens Palle tänker ordna en match mot Jennifer Retzke i Köpenhamn. Retzke som förlorat på poäng mot Cecilia Braekhus och blivit utslagen av Mikaela Laurén.

– Så jag måste också slå ut henne för att kvalificera mig mot de andra, säger Maria Lindberg.

Publicerad: