Passningen till Mayweather – 40-åringen överlägsen

Av: Stefan Alfelt

Publicerad:
Uppdaterad:

Manny Pacquiao är 40 år och fortfarande ett fenomen i boxningsringen.

Elva år yngre Adrien Broner var chanslös i VM-matchen om WBA:s welterviktstitel. Och nu talar mycket för en superretur mot Floyd Mayweather Jr.

– Säg till honom att komma tillbaka till ringen så ska jag ska möta honom, sa Pacquiao medan Mayweather zoomades in på MGM:s jumbotron.

Floyd Mayweather Jr rörde inte en min när speakern uppmanade honom att svara ja eller nej på frågan om det kan bli en repris på tidernas största boxningsmatch som deras möte i maj 2015 är.

Den gången var Mayweather överlägsen och många trodde redan då att Pacquiaos karriär var på väg mot sitt slut.

– Jag har inte trott att min karriär skulle vara över ännu, sa Pacquiao som inte visade några som helst ålderskrämpor.

Broner pressades in mot repen och fick ta emot skurar av slag. Amerikanen flydde undan och försökte inte ens med desperata attacker i slutronderna trots att han borde vetat om att han låg under klart på poäng.

– Jag är så glad att gud gav mig bra hälsa och välsignade mig med dessa gåvor, förklarade Pacquiao sin insats.

Foto: John Locher / TT

Han är unik med världsmästartitlar i åtta olika viktklasser men den största segern för honom vore en revansch på Mayweather.

Om matchen blir av blir det en helt annan match än den mot Broner. Även om Mayweather är expert på defensiv boxning kommer han absolut inte att ge upp i ringen som Broner gjorde.

Men oavsett hur det blir tänker PacMan inte avsluta sin karriär än på länge. Han vann nu för 61 gången i en proffsring och tänker förlänga den segerraden ytterligare.

Manny Pacquiaos resa fortsätter, konstaterade han själv.

LÄS VIDARE

Publicerad: