Stjärnans nya miljonförlust

SPORTBLADET

"Ziigmund" sämst av alla nätpokerspelare i november

Ilari "Ziigmund" Sahamies fortsätter att förlora stort vid pokerborden.

Den finske stjärnan var sämst av alla nätpokerspelare under november och backade sammanlagt 9,5 miljoner kronor.

– Jag har förlorat nästan varje dag sen i somras, säger han.

"Ziigmund" har varit en ren katastrof vid de högsta pokerborden sen i somras och förlusterna har varit rent brutala och i ett nytt inlägg på sin blogg på coinflip.com skriver den finske stjärnan att han backat i stort sett varje dag. Bara i november blev det ett minus på 1 365 683 dollar eller 9,5 miljoner kronor enligt trackingsajten Highstakesdb.com vilket också gör "Ziigmund" till månadens största förlorare i nätpokervärlden.

"Har fortfarande hopp"

– Ibland tror jag inte att jag kan spela poker längre. Nu tror andra människor att jag aldrig kunnat spela, men jag har fortfarande hopp om att jag är en bra spelare, i alla fall i mitt eget huvud.

– Året har inte varit så bra som det borde ha varit. Jag tror jag har backat sammanlagt en miljon dollar (sju miljoner kronor). Jag har haft otur, men också spelat dåligt, varit full, bakfull, tiltad... Nu ska jag ta en liten paus och komma tillbaka på lägre nivåer. Jag ska försöka, vi får se vad som händer, säger han.

Din Fru i botten

Bland novembers största förlorare hittar vi också en svensk, "DIN_FRU" som ligger på en tredjeplats på sämstalistan efter ett minus på 585 300 dollar, drygt fyra miljoner kronor.

Novembers bästa spelare är också från Finland. Patrik Antonius plussade 1 204 770 dollar, 8,4 miljoner kronor. Näst bäst var amerikanen Di "Urindanger" Dang med 894 458 dollar, 6,3 miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker