Latvala glänste på racingbanan

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Skräp i motorn förstörde chanserna för rallyförarens team i 24-timmars

Jari-Matti Latvala med sina teamkamrater Anja Wassertheurer och Daniela Schmid framför den Ford Focus RS de körde i 24-timmars på Nürburgring.
Foto: Ford
Jari-Matti Latvala med sina teamkamrater Anja Wassertheurer och Daniela Schmid framför den Ford Focus RS de körde i 24-timmars på Nürburgring.

Jari-Matti Latvala gjorde sin första insats på racingbana när han den gångna helgen tävlade i 24-timmars på Nürburgring.

– Jag var först att ta målflaggen och jag trodde nästan att jag vunnit, säger Latvala till webbplatsen autosport.com

Den finländske rallyföraren körde i teamet FH Köln Motorsport tillsammans med Anja Wassertheurer, Daniela Schmid och Stefan Schlesack.

Teamet var med bra i sin klass tills de fick problem, skräp från banan sögs in i motorn och stallet fick tillbringa mer än tre timmar med att byta motor.

Till sist blev teamet 117:e ekipage av 197 startande.

– Det var en härlig erfarenhet att rejsa inför 220 000 fans. Atmosfären var fantastisk, bilen gick jättebra. Efter fyra timmar, före vi tvingades byta motor låg vi 72:a och satte snabbaste varv i vår klass, förklarade Latvala efteråt.

Latvala först i mål

– Jag körde sista stinten och saktade ner mitt sista varv så jag inte behövde köra ett extra varv. Jag var första bil att ta målflaggen, jag trodde nästan att jag vunnit, skämtade finländaren.

Bland de svenska deltagarna så fick Richard Göransson inte ens sätta sig i bilen. Efter två timmars körning kraschade hans teamkamrat Jörg Viebahn så illa att bilen totalförstördes. Per Eklund tvingades också bryta redan efter fem varv när växellådan i den Saab 900 Turbo han körde gick sönder.

Bäst gick det för Martin Öhlin, Edward Sandström och Patrick Söderlund körde tillsammans med Mark Hartung till sig en fjärdeplats totalt i tävlingen.

Totalvinnare blev BMW Motorsport med förarna Jörg Muller, Augusto Farfus, Uwe Alzen och Pedro Lamy.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport